Nordic Walking - St. Vitus route

St. Vitus routeProvincie Gelderland
Start route Hochelten (net over de grens in Duitsland)
Lengte 6,4 kilometer
Info nordicwalkingnet.nl


Wat kun je verwachten
St. Vitus was de beschermheilige van de kloosterkerk van Hochelten, vandaar de naam. De route loopt voor het grootste deel door het bos van Hochelten. Je komt langs een trimbaan waar je wat oefeningen kunt doen en je volgt zowel verharde als onverharde paden, enkel en dubbelspoor. De duur van de route bedraagt ongeveer een uurtje en is te combineren (op knooppunten) met andere routes. De zwaarte van het parcours valt erg meer. Beginners kunnen goed uit de voeten.

Markering
De route is uitgezet met behulp van ‘leeuwenklauwen’.

Onderweg
Een gedeelte van de route loopt door de straten van Hochelten. Let op dat je bij de Martinusstrasse rechts afslaat. Hier hangt dubbele bewegwijzering, waarbij een vergissing snel gemaakt is. Laat je dus niet misleiden en sla rechtsaf!

Tips
- Kies bij het Nordic Walken voor een lichte soepele schoen die makkelijk afwikkelt en goede steun en demping geeft. Afhankelijk van de ondergrond waarop je veel loopt kun je kiezen voor een grof profiel of juist iets vlakker. Er zijn inmiddels diverse Nordic Walking schoenen op de markt. Vraag er eens naar bij je schoenenspeciaalzaak.
- Ondertussen worden er veel GPS-routes voor het Nordic Walken via internet aangeboden. Naast deze te downloaden kun je natuurlijk zelf ook met een GPS-apparaat een route ‘opnemen’ en deze op internet plaatsen. Zo kan iedereen genieten van jouw favoriete rondje.

Wait for it...