Black Sun - Denemarken

Het najaar herken je niet alleen aan het vallen van de bladeren, maar ook aan de vogels die vlak voor hun grote trek opeens heel druk gaan doen. In Denemarken maken ze er helemaal een luchtballet van. Hier verzamelen zich twee keer per jaar, in voor- en najaar, bijna een miljoen zwarte spreeuwen die een half uur voor zonsondergang fascinerende patronen, in de lucht creëren. Dit bijzondere natuurverschijnsel staat bekend als de Black Sun en is in de wereld alléén in Denemarken te aanschouwen. Het beste ‘spotterspunt’ hiervoor is Tønder Marsh, een grasrijk moeraslandschap dat de spreeuwen als een soort wegrestaurant gebruiken tijdens hun reis naar het noorden. Ze vreten zich hier helemaal vol, betalen niets maar als dank voeren ze deze bizar mooie luchtdans op. Je kunt mee op een natuursafari om het te aanschouwen.

Black Sun in Denemarken - Foto: sortsafari.dk


Meer info visitdenmark.com.
Foto sortsafari.dk


Wait for it...