Plastic flesje water kost 2000 keer meer energie

Kraanwater is niet alleen goedkoper dan een flesje water van de super, maar ook 2000 keer milieuvriendelijker. Dat toont Amerikaans onderzoek aan.

Het flesje H2O uit de super legt een flink proces af voor hij eenmaal in de schappen staat en dat kost nogal wat energie. Een plastic flesje moet eerst gemaakt worden, daar moet water in, het moet gekoeld en uiteindelijk getransporteerd naar de winkelschappen. Dat proces kost tweeduizend keer meer energie dan het proces dat het water uit de kraan aflegt. In 2007 kostte de Amerikaanse consumptie van water uit plastic flessen tussen de 32 en 54 miljoen vaten olie, ongeveer een derde van het totale olieverbruik van het land.

Waarom zou je nog water uit een flesje drinken? Het verpakken en verschepen ervan kost veel energie en het draag bij aan het broeikaseffect. Lege PET- flesjes veroorzaken bergen aan rotzooi. Bovendien is water uit een flesje niets gezonder dan de H2O de je uit de kraan haalt. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat maar weinig mensen het verschil kunnen proeven tussen water uit een flesje en water uit de kraan.

Voor meer informatie: www.pacinst.org

Wait for it...