Met San-jagers het bushveld in

Jagen met pijl en boog, op zoek naar voedsel, alles leren over medicinale planten, slapen in het veld; het zijn enkele ingrediënten uit het unieke reisprogramma waarin je de vaardigheden leert die nodig zijn om te overleven in de Afrikaanse bush.Fair Mundo Travel is de aanbieder van deze unieke reis. Je reist met een comfortabele 4WD naar het afgelegen Bushmanland in het noordoosten van Namibië. De eerste twee nachten verblijft je in een safaritent met comfortabele bedden en en-suite badkamer. Tijdens deze dagen leer je de vaardigheden die nodig zijn om te overleven in de Afrikaanse bush. Daarna ga je met de San en een gids voor twee dagen het veld in. Nabij een waterpoel wordt een kleine tent opgezet en vanuit hier gaat je op expeditie. Na drie nachten/twee dagen keer je terug naar het hoofdcamp, waar je nog een nacht verblijft.

Het hoofdcamp grenst aan een dorp van de Ju/'hoansi (een specifieke groep binnen het San-volk). Het dorp heeft de naam //Nhoq'ma. Het camp is eigendom van de //Nhoq'ma community en de activiteiten die worden georganiseerd laten je kennismaken met hun cultuur, tradities en levenswijze. Het Nyae Nyae Conservancy is een van de weinige plekken in Zuidelijk Afrika waar op traditionele wijze gejaagd mag worden. Dit betekent dat er geen gebruik mag worden gemaakt van nylondraad, honden, paarden en geweren.

Fair Mundo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in verantwoorde, duurzame reizen naar Zuidelijk Afrika. Elke klant draagt bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Deze bushcraft-reis draagt onder andere bij omdat de Ju/’hoansi met de inkomsten van de activiteiten en van de accommodatie voedsel kopen dat hun natuurlijke omgeving niet biedt. Zonder dit kleinschalige toerisme zou deze gemeenschap het land van hun voorouders hebben moeten verlaten.

Meer informatie over de bushcraft-reis

Wait for it...