Volg Hadrian’s Wall

Stap in de voetsporen van de Romeinen en volg de fiets- of wandelroute die helemaal langs het unieke Hadrian's Wall in Groot-Brittannië loopt

Wat
Een 117 kilometer lange Romeinse verdedigingsmuur dwars door Groot-Brittannië.

Waar
De muur loopt in Noord-Engeland (net onder de Schotse grens) van Wallsend in het westen naar Bowness-on-Solway in het oosten.

Weetje
Hadrian’s Wall maakte deel uit van een 5000 kilometer lange Romeinse verdedigingslinie die dwars door heel Europa liep.

Hier moeten we zuinig op zijn omdat
De muur de belangrijkste historische erfenis van de Romeinen in Groot-Brittannië is en ons tot op de dag van vandaag de macht en de immense omvang van het oude Romeinse Rijk laat zien. Hadrian’s Wall staat dan ook niets voor niets op de Wereld Erfgoed Lijst van de Unesco. De muur draagt de naam van de Romeinse keizer Hadrianus. Rond 122 AD gaf deze keizer zijn soldaten de opdracht om een muur in het uiterste noorden van zijn rijk te bouwen. Het bouwwerk was bedoeld om ‘barbaarse’ stammen uit het noorden buiten de deur te houden.

Zelf doen
Gelukkig word je tegenwoordig met open armen in Engeland ontvangen. Zo is het Hadrian’s Wall Path en de Hadrian’s Cycleway ideaal om zelf al lopend of fietsend in de voetsporen van de Romeinse soldaten treden. Hiken of biken langs de muur staat garant voor genieten van een ruig en verlaten natuurlandschap, spectaculaire vergezichten, pittoreske dorpjes en interessante forten en musea. Onderweg kom je meerde ecologische boerderijen tegen waar je terecht kunt voor eten of een overnachting. Check de sites voor meer info over dit unieke Werelderfgoed.

www.nationaltrail.co.uk/hadrianswall/

Wait for it...