Via Verdes de Ojos Negros

In Spanje kwamen ze op het slimme idee om oude spoorrajecten gewoon een nieuw leven als…fiets- en wandelpaden, ook wel via verdes genoemd, in te blazen geven. De 160 kilometer lange Ojos Negros is een van de mooiste via verdes en loopt van Valencia aan de Middellandse Zee diep de Spaanse binnenlanden in.

Volg al fietsend of lopend de Via Verde de Ojos Negros vanaf het bruisende Valencia richting schitterende Werelderfgoed steden als Ceruel of Cuenca en we garanderen je dat je vanzelf wordt besmet de Spaanse Griep. Het groene heuvellandschap, de bloedmooie dorpjes, het verlaten hooggebergte, de sinasappel- en olijfboomgaarden, de kastelen, de vriendelijke mensen en uiteraard het overheerlijke Spaanse eten, ze zijn allemaal even ‘besmettelijk’. En weet je wat het mooie van dit alles is? Omdat je over een voormalig spoortraject fietst of loopt blijven de stijgingspercentages van Spanje’s langste fietspad beperkt tot een paar procent en hoef je dus geen Nederlandse Alberto Contador of Miguel Indurain te zijn om deze route te kunnen volgen. Uiteraard helpen de vijftien tunnels en acht bruggen je hierbij een handje. Lees het volledige verhaal in Salt. Op de site fietseninspanje.nl vind je echter alvast een super gedetailleerde routebeschrijving.

Wait for it...