Kronplatz | Op eenzame hoogte

De 2275 meter hoge Kronplatz/Plan de Corones staat al jaren op eenzame hoogte als het om uitdagende pistes gaat. En de reputatie van het skigebied zal deze winter door het gloednieuwe sneeuwpark alleen nog maar verder groeien.Laat je niet in de luren leggen door de 107 pistekilometers waar Kronplatz/Plan de Corones terecht prat op gaat. De pistes hier zijn namelijk van zo’n kwaliteit, niet alleen qua sneeuw maar ook qua uitdaging, dat ze zich met gemak met de besten van de wereld kunnen meten. Moeite met wachten? Dankzij 31 liften bevind je je binnen no time in alle uithoeken van het gebied. En dan is het net als in een grote snoepwinkel gewoon kiezen. Ben jij van het type ‘grenzen opzoeken’, dan staan er vijf inktzwarte pistes (26 km) jou op te wachten. Ben je niet zo’n daredevil, pak dan gewoon een van de blauwe (52 km) of rode afdalingen (27 km). Freeride skiërs en snowboarders kunnen hun lol op in het gloednieuwe Snowpark Kronplatz. Het park, met een oppervlakte van 58.000 vierkante kilometer en een lengte van maar liefst 750 meter, staat helemaal vol ‘rails’, ‘funboxen’ en ‘kickers’. Kinderen? Geen probleem, de allerkleinsten kunnen terecht in het Kids Park. Heb je de smaak te pakken, vanuit Kronplatz wip je zo naar het Dolomiti Superskigebied, dat je met 1200 kilometer aan pistes onbeperkte mogelijkheden biedt. Hopelijk heb je genoeg vakantiedagen gespaard want naast al deze pistekilometers bevinden zich in het gebied ook nog eens ruim 260 kilometer geprepareerde loipes. Maak je borst dus maar nat!

Must do zwarte afdalingen!

Sylvester (4950 m lang): een van de eerste Kronplatz afdalingen en door de steile hellingshoek nog steeds een serieuze uitdaging.
Herrnegg (5100 m lang): met een lengte van bijna zes kilometer en een hoek van 60% is dit de langste zwarte piste.
Pre da Peres (1067 m lang): ligt aan de voet van het Dolomietenmassief en is ieder jaar het decor van FIS World Cup races.
Etra (1610 m lang): zeer steile afdaling van Piz des Plaies richting St. Vigil. Vanaf het La Para restaurant heb je een briljant uitzicht over de machtige Dolomieten.
Piculin (2000 m lang): Met een hoek van 72% is dit de steilste afdaling van heel Italië. Onderaan de Piculin bevind je je in Alta Badia, de toegangspoort naar het Dolomiti Superski netwerk.

Lokale eettip

Als je in Zuid-Tirol bent, dan moet je minimaal een keer de typische Knödel, of canederli in het Italiaans, hebben gegeten. Noedels werden vroeger vooral door boeren gegeten omdat ze simpel klaar te maken waren en toch boordevol energie zaten. Je kunt ze nu in een van de vele restaurants met bijvoorbeeld spek, kaas, paddenstoelen, spinazie en pruimen eten.

Meer informatie kronplatz.com

Speciale arrangementen


Hotel Mirabel*** superior
8 dagen HP v.a. € 632,-
www.suedtirol.info/mirabel_nl

Hotel Petrus****
8 dagen ¾ pension v.a. € 721,-
www.suedtirol.info/petrus_nl

Wirtshaushotel Alpenrose***

8 dagen HP v.a. € 378,-
www.suedtirol.info/alpenrose_nl

Hotel Sigmunderhof***

8 dagen HP v.a. € 315,-
www.suedtirol.info/sigmunderhof_nl

Hotel Brötz***
8 dagen HP v.a. € 613,-
www.suedtirol.info/broetz_nl

Blader door alle Zuid Tirol Advertorials uit Salt#5-2010

Wait for it...