Vakantietip: Kronplatz, Dolomieten: Fietsen in de Giro Replica

Genoten van de Giro Italië die ons land heel even volledig op zijn kop zette? Dan is het nu de beurt aan de ‘gewone sterveling’ die op 26 juni aan de Giro Replica kan meedoen.Kronplatz geniet in de eerste plaats van zijn naam en faam als dé skiberg van Italië. Met zijn 2275 meter hoogte imponeert en dirigeert de berg jaarlijks vele liefhebbers van de natuur, waaronder wandelaars en fietsers. Het is dan ook geen toeval dat vele belangrijke wielerwedstrijden, waaronder de koninginnenrit van het land, De Ronde van Italië, begin mei over de uitdagende pas voerde. En ook voor de tijdrijders die op 25 mei volgden is de klim naar boven nu al legendarisch. De Kronplatz rijd je immers niet zo maar op. Zowel lichaam als geest worden flink gegeseld.
Voor wie zich graag wil meten met hun idolen, kan op zaterdag 26 juni meedoen aan de Giro Replica. Tijdens deze fietstocht toont de Kronplatz en haar valleien zich een stuk milder want dan is het de beurt aan de ‘gewone’ fietsliefhebber die niet meer dan een fietstocht door de schitterende valleien ambieert en de beklimming van de Kronplatz letterlijk als een bekroning ziet. Iedereen op de fiets kan meedoen. Je kunt de route onderweg ook verkorten of zelfs een stuk met de trein doen. Vind je sommige beklimmingen te zwaar, maak dan gebruik van de zogenaamde Bike Shuttledienst of huur een elektrische fiets die je het fietsen een stuk gemakkelijker maakt. Het gaat om de lol, het applaus en de waanzinnige uitzichten die je gedurende de tocht onafgebroken in ontvangst zult nemen.Naast deze tocht biedt Kronplatz echter nog heel veel andere aantrekkelijke routes voor zowel mountainbikers als wielrenners.

Geen fietser maar veel meer (of ook) een wandelaar. Kronplatz is ‘mede-eigenaar’ van drie natuurparken die niet alleen maar strenge regels met zich meebrengen, maar vooral uitdagende wandelingen die hongerig en nieuwsgierig maken. Vrijwel iedereen in Kronplatz is zich bewust van de breekbaarheid van de Dolomieten maar tegelijkertijd is het ook hun trots. En waar je trots op bent, wil je graag laten zien. Maar massatoerisme wordt door de regio vermeden waardoor er volop ruimte is voor mensen die houden van een kleinschalige en vooral duurzame aanpak.

Meer info: Kronplatz.com, suedtirol.info

Dit is een advertorial die in samenwerking met suedtirol.info tot stand is gekomen.


Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...