Website tip: BestWineRoutes.com

Wijn is ‘in’ maar in plaats van ‘gereutel’ over smaaksensaties brengt deze website het verhaal van de wijnmaker zelf in beeld. Daarnaast is het de enige website in de wereld die wijnhuizen via Googlemaps toont.Heel veel mensen houden best van een wijntje en als we ons best doen herkennen velen van ons inmiddels ook smaken als vanille, rijp rood fruit, hout, tropisch fruit en citrustonen, waardoor we langzaam maar zeker een bepaalde wijnvoorkeur ontwikkelen. Toch schijnt een wijntje om de een of andere reden altijd een beter te smaken bij de wijnboer zelf. Waarschijnlijk vanwege de beleving van het bezoek, het verhaal van de wijnboer, het zien van de wijnvelden, de geur van de wijnkelder, het mooie weer van die dag; wat het ook is, de herinnering van zo’n bezoek gaat haast letterlijk de fles in en komt er thuis bij elk glas weer uit.
En over deze belevenis van wijn gaat de onlangs geopende website www.BestWineRoutes.com. Naast foto’s, video’s en recensies van inmiddels bijna 12.000 wijnhuizen, kun je met behulp van Googlemaps thuis zelf je wijnroute samenstellen. Tegen een geringe vergoeding (gemiddeld € 2,50) kun je per streek of land alle adressen downloaden naar het navigatiesysteem. Op dit moment voorziet de site voornamelijk nog in Franse, Nederlandse en Spaanse wijnhuizen maar zal, volgens initiatiefnemer Martijn Rademakers, in de toekomst de hele wereld gaan omvatten. De website geeft ook tips aan mensen die het drinken van wijn graag combineren met wandelen.


Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...