Vakantietip: surfen in Noorwegen

Je zou er niet 1,2,3 aan denken; surfen in Noorwegen, maar dat dat geheel onterecht is blijkt wel uit de mogelijkheden die het Noorse schiereiland Stadlandet biedt.


Foto: Anders Lanzen

Het kilometerslange zandstrand bij Hoddevik in Fjord Noorwegen staat bekend als een van de beste van het land. Aan de westkust van het schiereiland Stadlandet vind je een schitterende baai waar de frisse oceaangolven naar binnen komen rollen. Surfen op deze spot wordt door kenners omschreven als surfen in een puur en verborgen surfparadijs waar de natuur ‘in charge’ is. Liggend in de line up word je omringd door een schitterende vallei en berglandschap. Er zijn hier verschillende mogelijkheden om cursussen te volgen.Grootste gletsjer van Europa

Behalve een schitterende baai, heeft Fjord Noorwegen ook de grootste gletsjer van Europa ‘in huis’, de Jostedalsbreen waar je het hele jaar door kunt genieten van diverse ‘ijsarrangementen’, zoals zomerskiën en boarden of het maken van een gletsjertocht onder begeleiding. Ook het ‘bekende’ outdoorparadijsje Voss bevindt zich in Fjord Noorwegen. Hier zijn drie wildstromende rivieren de grote verleiders voor mensen die van een wildwateravontuur houden: Raften en kajakken in alle klassen, dus geschikt voor zowel families (klasse 2) als mensen die naast water vooral ook adrenaline willen voelen stromen.
Het spreekt voor zich dat een fjordengebied veel water heeft en op sommige plekken worden er duikarrangementen aangeboden.

Kortom; Voor wie van een afwisselende actieve en avontuurlijke vakantie houdt en bovendien op zoek is naar een originele nieuwe bestemming; biedt Fjord Noorwegen eindeloos veel mogelijkheden.

Wil je meer informatie over Actief in Noorwegen, open het e-book Actief Noorwegen en bekijk de tips.

Dit is een advertorial die in samenwerking met visit norway tot stand is gekomen.


Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...