Vakantietip: hiken in Fjell Noorwegen

Iedereen die er al geweest is, zal het beamen. De natuur in Noorwegen is van een ongekende schoonheid. Ben jij er deze zomer; maak dan ruimte voor deze tophikes.


De Besseggen trail: Naar de top van de Galdhøppigen
Deze 17 kilomter lange route vind je in het Noorse Nationaal Park Jotunheimen. Om de route te kunnen lopen moet je eerst met de boot vanaf Gjendesheim over het helblauwe Gjende meer naar Memurubu. Tijdens deze boottocht passeer je de bergrichel waarover je later zult gaan lopen. Jotunheimen , Noors voor het huis der reuzen’, is met 250 bergtoppen boven de 1800 het hoogste berglandschap van Noord-Europa. Vanaf Memurubu moet je eerst zo’n 300 meter haast loodrecht omhoog klauteren. Hierna begint je zwerftocht over een geweldig wandelpad terug naar Gjendesheim. Het pad voert richting Besseggen, een hoog oprijzende bergrug die tussen het Bessvatn meer (1374 m) en het Gjendemeer (984 m) doorloopt. Naar beide kanten vind je steile afgronden, vooral naar de Gjende kant, maar nergens is het gevaarlijk. Het hoogste punt ligt op 1743 meter. Ongeveer halverwege is de kam over een kort stuk heel erg smal. Aan het eind loopt de kam uit in de 80 meter brede 'Bandet' en bevind je je op een met keien bezaaide hoogvlakte. Hierna begint de afdaling richting Gjendesheim. Reken in totaal op zo’n 6-8 uur. De tocht andersom lopen kan ook. Voor degenen die graag een nachtje willen doorbrengen in dit schitterende landschap staan de deuren van de Memurubu Mountain Lodge wagenwijd open.

Meer info: visitjotunheimen.com

Muskusossen
Naast geweldig hiken kun je in Fjell Noorwegen, in Dovrefjell Nationaal Park ook genieten van wildleven. Het is een van de weinige plaatsen op aarde waar je nog muskusossen in het wild aantreft.

Meer info: rondane-dovrefjell.no

Wil je meer informatie over Actief in Noorwegen, open het e-book Actief Noorwegen en bekijk de tips.

Dit is een advertorial die in samenwerking met visit norway tot stand is gekomen.


Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...