The Great Australian Outback Cattle Drive

Als je wilt weten hoe het voelt om vanuit een zadel vijfhonderd stuks vee door de ruige, verlaten Australische Outback te drijven, rijdt dan mee met de The Great Australian Outback Cattle Drive. Tijdens dit stoffige avontuur hoed je samen met Australische ‘drovers’ de runderen langs de legendarische Oodnadatta Track.

Hoewel je bij cowboys en cowgirls in eerste instantie misschien aan het Wilde Westen denkt, weten ze Down Under als geen ander wat het is om een veekudde door the middle of nowhere te loodsen. Niets voor niets is The Great Australian Outback Cattle Drive in South-Australia een van de bekendste en van de langste veedrijftochten (vijf weken) ter wereld. De volledige ‘drive’ volgt de ruim 600 kilometer lange Oodnadatta Track, een oude Aborinal handelsroute, van Marree naar het noordelijker gelegen Oodnadatta. Gelukkig hoef je geen ervaren ruiter of drover te zijn om toch in de voetsporen, of beter gezegd in de stijgbeugels, van deze pioniers te treden. De Cattle Drive is namelijk opgedeeld in meerdere toeren waardoor echt iedereen aan dit Australische avontuur kan deelnemen.


Wait for it...