Vakantietip: Ortles Ski Arena – Zuid-Tirol

Wintersport tussen Alpenreuzen

Op zoek naar een wintersportbestemming die verrast? Reis deze winter dan eens naar het Italiaanse Val Venosta (in het Duits Vinschgau), in het westen van Zuid-Tirol/Südtirol. Midden tussen de hoogste bergen van de regio vind je hier de Ortler Ski Arena: sneeuwzeker, 300 dagen zon per jaar en een keuze uit maar liefst 15 skigebieden.Met zo’n uitgebreide keuze laat deze ‘Italiaanse schone’ zich dan ook niet in één hokje vangen. Of je nu met je familie op pad bent of met je super fanatieke hardcore snowboardvrienden of alles wat daar tussen zit; in Val Venosta/Vinschgau is letterlijk plaats voor iedereen. De skioorden, die verspreid door de vallei liggen, variëren dus in grootte en karakter, maar wat ze met elkaar delen is een magistrale arena die bestaat uit de hoogste bergmassieven van de Oostelijke Alpen met de 3905 meter hoge ‘Koning Ortler’ aan het hoofd van de tafel. Dankzij deze hoogte én de ligging aan de oostzijde van de hoofdkam van de Alpen, is het afgeven van een sneeuwgarantie een fluitje van een cent. Een greep uit het aanbod:

Solda (of Sulden)
Het grootste (40 pistekilometers) en hoogstgelegen (1900 m.) skigebied van de regio. Eén gondel is hier genoeg om 440 mensen tegelijk naar een witte wereld op 3200 meter hoogte te zoeven. Vanaf hier slingeren talloze heerlijke lange afdalingen naar beneden. Behalve deze witte wegen, vind je in Solda ook een van de hoogstgelegen crosscountry circuits van Europa. Zeven kilometer lang en bovendien ’s avonds verlicht, mocht je na het avondeten nog energie over hebben.

Trafoi

Trafoi (1640 m) is een soort ‘Geheimtip’, een klein maar o zo fijn bergdorp waar met name families zich helemaal op hun gemak zullen voelen. Behalve de ‘pistes van het huis’ vind je in Trafoi ook een zes kilometer lange langlaufloipe die direct vanuit het dorp door het bos voert. Daarnaast gaan de bergbewoners prat op het hebben van een van de mooiste en langste (5 km) sledeafdalingen, de legendarische Stelviopasweg.

Stelvio Nationale Park

Een van de oudste en grootste beschermde natuurgebieden van Europa dat in de winter een walhalla is voor mensen die op sneeuwschoenen door de bossen willen trekken. Daar waar zelfs toerskiërs het voor gezien houden, zijn er met sneeuwschoenen weinig plekken waar je niet kunt komen. En die bereikbaarheid van het onbereikbare geeft een aparte dimensie aan je tocht. Vind je eigen weg of trek met een gids boven de boomgrens uit.

Voor meer informatie: www.suedtirol.info

Voor meer informatie, leuke weetjes en prijsacties ga naar www.facebook.nl/ZuidTirol

Volg Salt op Twitter en Facebook


Wait for it...