Salt #coolhunt: Lucky Man Shikhei Goh

$10.000 én een leuk reisje naar het hoofdkantoor van National Geographic in Washington voor het jaarlijkse National Geographic Photography Seminar in Januari 2012. Dat stond op het spel in de National Geographic Photo Contest 2011.

Niet slecht, dachten héél veel fotografen uit 130 verschillende landen. Meer dan 20.000 inzendingen ontving de organisatie, die de foto’s vervolgens onderverdeelde in drie categorieën: people, places en nature. Nadat een deskundige jury, bestaande uit de huisfotografen van het tijdschrift Tim Laman, Amy Toensing en Peter Essick, de prachtige plaatjes bekeek, kwam er uiteraard een winnaar uit de bus...

De lucky bastard was Shikhei Goh. Goh won de hoofdprijs én de categorie natuur. Hij nam de foto van de libelle in Batam, Indonesia. Jurylid Tim Laman vertelt: "Een opvallende macrofoto, d ie eruit sprong vanwege de orginaliteit, het mooie licht, de actie en de close-up. Ook de techniek is perfect."Andere winnaars:
Categorie: Places
George Tapan
Onuk Island, Filipijnen


Categorie: People
Izabelle Nordfjell
Arjeplog, Lappland, Sweden


Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...