Salt #Coolhunt: Glasharde beelden

Wie deze foto’s ziet, zal ongetwijfeld nieuwsgierig zijn naar de Photoshop techniek die is gebruikt. Toch maakten snowboardfotograaf Ian Ruhter en het snowboardmerk Foursquare deze prachtige kiekjes voor het Wet Plate Project op een hele ouderwetse manier.

We praten dan niet over een ouderwetse techniek van tien jaar geleden, maar over die uit de 19e eeuw. Fotografen gebruikten in deze tijd voor de ontwikkeling van foto’s chemicaliën en glasplaten. Hierdoor ontstonden er prachtige, haarscherpe platen, mits het project stil stond natuurlijk.

In het Wet Plate Project was dat stilstaan, met freestylende snowboarders als onderwerp, nog wel eens een probleem. Maar Ruhter was vastbesloten om het project te laten slagen en het resultaat mag er dan absoluut zijn! De expositie tourt door heel Noord- Amerika, met stops in onder andere Cleveland, Seattle en Whistler. Wie helaas geen reisje op de planning heeft, kan op deze site alle foto’s en filmpjes bekijken.


Volg Salt op Twitter en FacebookWait for it...