Vakantietip: kajakken in Zuid-Noorwegen

Het zuiden van Noorwegen wordt ook vaak de Noorse Rivièra genoemd. Hier wisselen een mooie en avontuurlijke kustlijn, vissersdorpen en een goed klimaat elkaar in hoog tempo af. Een hot spot voor een kajakvakantie.


Fotocredits Anders Martinsen & Wannado (Hesneskanalen)

Kajakken in zuidelijk Noorwegen is geschikt voor iedereen die een peddelslag wil maken. Beginners vinden in Risør een ideale uitvalsbasis. Hier worden kajaktochten aangeboden onder begeleiding van een ervaren gids en instructeurs die je niet alleen meenemen op een mooie tocht maar je ook de belangrijkste kajaktechnieken leren. In de regio Lindesnes vind je vooral veel variatie: van peddelen in de golven en cruisen langs de grillige kustlijn tot en met je op laten zuigen in de stilte van de inhammen van de eilanden die hier voor de kust liggen. Houd je meer van de urban jungle, laat je kajak dan zakken in Kristiansand, de grootste stad van Sørlandet. Behalve in de stad zelf kun je ook in de regio perfect je ‘baantjes’ trekken en genieten van het sterke contrast tussen de geschilderde huizen langs de kust tegen de groene heuvels van het achterland. En echte wildwaterfreaks kunnen hun tanden zetten in de stroomversnellingen van rivier de Otra.

Meer weten over de kajak en andere mogelijkheden in Zuid Noorwegen?
Ga naar www.visitnorway.nl

www.visitsorlandet.com

Reizen naar Zuid Noorwegen:

Reis je graag met de auto, ga dan aan boord van Color Line, de grootste cruiserederij van Noorwegen. Color Line biedt een scala aan overtochtmogelijkheden aan vanuit zowel het Deense Hirtshals als het Duitse Kiel. www.colorlineferries.nl


Volg Salt op Twitter en Facebook


Wait for it...