Uniek hardlooppark met 180 km routes

Hardlopen, met name het trail runnen en hardlopen met blotevoeten-gevoel, is momenteel super populair. In Zuid-Tirol (Italië) kun je deze zomer terecht op de Alpe Di Siusi (Seiser Alm) waar een uniek hardloopparcours is neergelegd met routes voor elk niveau.


Het Running Park Seiser Alm is vanwege de omvang uniek in zijn soort. Het ontstaan ervan is te danken aan een groep Keniaanse topatleten die in 2007 met hun trainingskamp op de bergweide neerstreken. Dat beviel zo goed, dat het idee ontstond het gebied ook te ontsluiten voor ‘gewone’ lopers. Bestaande parcoursen werden gemeten en van bordjes voorzien. Daarnaast werden er op verschillende plekken overzichtsborden met kaarten geplaatst. Het Running Park Seiser Alm was geboren. Sommige parcoursen zijn zelfs naar Keniaanse toplopers vernoemd.
De hoogte zorgt ervoor dat het Running Park Seiser Alm anders is dan andere hardloopparken. Acht routes liggen tussen 1800 m en 2200 m boven zeeniveau en twaalf routes tussen 900 m en 1100 m. Het leeuwendeel van de paden is niet-geasfalteerd en verkeersarm. Voor beginners zijn er vrij vlakke parcoursen maar ook licht geaccidenteerde routes. Voor gevorderde en prestatiegerichte lopers zijn er voldoende pittige paden met behoorlijke hoogteverschillen. Het uitzicht is op elke route even mooi. In totaal telt het Running Park Seiser Alm 180 km aan hardlooproutes.

Trainen met de professionals? | Schrijf je in voor de hoogtestage

Hardlopen is al jaren een hit, trailrunning is hot en trainen op hoogte heeft een positief effect op de longen, het hart- en vaatstelsel en op de productie van rode bloedlichaampjes. Deze zomer houden de Kenianen voor de vijfde keer hun hoogtestage op de Alpe di Siusi. Van 2 t/m 23 juli 2011 en jij kunt daar bij zijn. De ongeveer 25 Keniaanse marathonlopers en zes Chinese atletes bereiden zich met twee trainingen per dag voor op de komende herfstmarathons. Een van de deelnemers aan het trainingskamp van vorig jaar was Martin Lel, drievoudig winnaar van de marathon van Londen en tweevoudig winnaar van de New York City Marathon. Wil jij van deze professionals leren, maak dan gebruik van deze ‘once in a lifetime’ – kans om met deze hardloopkanjers te trainen.

Fast Facts
Datum 2 t/m 23 juli 2011
Duur 7 overnachtingen inclusief volpension en
- overnachting in een EK
- deelname aan een individueel toegesneden looptraining met de topatleten
- dagelijkse training met gespecialiseerde trainers van het Marathon Sport Center, inclusief krachttraining en rek- en strekoefeningen.
- begeleiding door een fysiotherapeut
- informatieavonden over trainingsopbouw, trainingsleer en afsluitende test
Prijs vanaf € 770,- per persoon

Informatie en aanmelding: info@seiseralm.it, seiseralm.itCultberg
De Seiser Alm (Alpe di Siusi in het Italiaans) biedt vanuit het noordwesten toegang tot UNESCO-werelderfgoed, de Dolomieten. Deze bergen zijn eigenlijk versteende koraalriffen die ongeveer 250 miljoen jaar geleden in de prehistorische tropische oerzee werden gevormd door organismen en sedimenten. Vroeger werden ze vanwege hun lichtgrijze kleur gewoon ‘bleke’ bergen genoemd. Pas 200 jaar geleden werden ze vernoemd naar de Franse geoloog Déodat de Dolomieu.
In dit deel van de Dolomieten staat de Sciliar (2500 m), de tafelberg van Zuid-Tirol.
De Sciliar wordt van oudsher beschouwd als een magische plek. De mensen geloofden dat de Schlernheksen hier ’s nachts bijeenkwamen en op de ‘heksenbanken’ zaten. Daarnaast geniet de Sciliar ook van een cultstatus, het is een ‘must do’ voor elke bergwandelaar. Zijn hoogste top is de Monte Pez/Petz (2535) en of je deze nu eenvoudig of pittig wilt bereiken, Sciliar heeft al haar ‘deuren’ wagenwijd open staan. De routes variëren dan ook van eenvoudige wandelpaden tot pittige klettersteigen. Een aanrader is de rondwandeling over de Schlernhoogvlakte van de Alpe di Siusi via de ‘Touristensteig’naar berghut Rifugio Bolzano/Schlernhaus. De vergezichten onderweg zijn schitterend en in de vele berghutten langs de route is het genieten van Zuid-Tiroolse specialiteiten.
Volg Salt op Twitter en FacebookWait for it...