Vakantietip: Fjell Noorwegen

Dé actiefregio van Noorwegen waar de hoogste bergtop van Noord-Europa lonkt en pronkt, het gletsjerijs provocerend zijn tong uitsteekt, tal van fietsroutes met je flirten en de rivier Sjoa je uitdaagt om haar te temmen.


@Jotunheimen-Terje Rakke

Noorwegen is een droomland voor liefhebbers van actieve vakanties en de natuur en de regio Fjell Noorwegen, die op steenworpafstand van de fjorden en centraal tussen Oslo, Bergen en Trondheim ligt, is volgens insiders echt een mekka. Dankzij de enorme landschapsvariatie kunnen hier zowel wandelaars als klimmers, fietsers, mountainbikers en rivierratten terecht.
Fjell Noorwegen is gezegend met een super wandelroutenetwerk waar alle ‘stapniveaus’ blij van worden; van eenvoudige routes door de bossen tot en met een zware variant die je naar de top van de berg voert. Van individuele routes tot en met begeleide tochten en meerdaagse tochten met bagagevervoer. Zelfs de hoogste berg van Scandinavië, de Galdhøppigen met 2469 meter is bereikbaar voor families!


@ Fjell Noorwegen – fjelletibilder

Gletsjertocht
Een hike over een van de gletsjers in Jotunheimen, het bekendste nationale park van Fjell Noorwegen, is een puur avontuur. Lopend tussen de enorme torens en muren van blauw ijs hoor je het eeuwige ijs onder je voeten kraken. Deze tochten zijn in verband met de veiligheid alleen onder begeleiding van een ervaren berggids mogelijk.


@ Fjell Noorwegen - Terje Rakke

2WD
Buckle up voor Hafjell waar hét mountainbike eldorado van Noorwegen ligt. Kies uit de vele cross country of downhill routes of gooi de remmen letterlijk los in het bikepark. Fjell is ook meteen de regio waar bekende fietsroutes liggen zoals bijvoorbeeld de Sognefjellsveien, de hoogste bergpas van Noorwegen met 1434 meter. Ook de fietsroutes in de buurt van Valdres zoals de Beitorunde van 13,7 kilometer en de ronde Beitostølen-Haugseter-Beitostølen (50 km) zijn aanraders. Op de meeste plekken kun je fietsen huren en geven de plaatselijke ondernemer tips voor routes en bezienswaardigheden. De kortere dagtochten zijn overigens goed gemarkeerd en ook prima te doen met kinderen.

River Wild
‘s Ochtends vergeten te douchen? De rivier Sjoa helpt je wel met schoonspoelen. Op deze wilde ‘jongen’ kun je river raften en river boarden, maar ook canyoningen of een grottentocht maken.
Via Lillehammer, Valdres en Rondane Dovrefjell krijg je toegang tot de rivier. Alle activiteiten worden op verschillend niveau aangeboden.

Voor meer informatie over Fjell Noorwegen kijk op www.visitnorway.nl en www.fjellnorway.com/en

Reizen naar Noorwegen
Reis je graag met de auto, ga dan aan boord van Color Line, de grootste veerbootrederij van Noorwegen. Color Line biedt een scala aan overtochtmogelijkheden aan vanuit zowel het Deense Hirtshals als het Duitse Kiel. www.colorlineferries.nl

Fotocredits Terje Rakke en Fjelletbilder

Dit artikel is een advertorial die in samenwerking met Visit Norway is samengesteld.
Volg Salt op Twitter en FacebookWait for it...