Vakantietip: Hemsedal Noorwegen

In het Hemsedal, gelegen tussen Oslo en Bergen, zijn de bergen net even iets steiler en hoger dan gemiddeld in Scandinavië en dat maakt deze regio ideaal en uitdagend voor de avontuurlijke reiziger: heel veel wandelen en fietsen, maar ook paardrijden en leren vliegvissen.

Hemsedal is een buitensportregio pur sang waar buitenspelen een dagelijks werkwoord is. Een greep:


De bergen in
In Hemsedal vind je 41 gemarkeerde wandelpaden, variërend in moeilijkheidsgraad, met een totale lengte van 210 kilometer. De meest populaire routes zijn samengebracht in een zogenaamde Top 20: elke wandeling leidt naar een andere bergtop. Wie ze alle 20 heeft bereikt, krijgt een speld uitgereikt. Naast deze ‘wandelwinnaars’ is ook de oude Koningsweg een aanrader, een route die sinds 1844 bestaat en voor boeren de verbinding vormde tussen Oost- en West-Noorwegen.

Kilometers fietsplezier
Wil je op de fiets de omgeving verkennen dan heb je verschillende mogelijkheden. Er liggen 13 routes, met een totale lengte van 200 km, onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden:
blauw (eenvoudig), rood (middelzwaar) en zwart (zwaar). Onderweg is het onafgebroken genieten van mooie plaatjes. Mountainbikers kunnen met fiets en al omhoog met een achtpersoons stoeltjeslift waarna je via diverse cross country routes je weg naar beneden rijdt. Er ligt ook een bikepark. Bikes zijn ter plekke te huur, evenals een helm en protectiemateriaal.


Via Ferrata
Je houdt van wandelen maar een beetje adrenaline op zijn tijd, is welkom? Volg dan de Via Ferrata (ijzeren weg) waarbij je, gezekerd aan een stalen kabel, een route langs de bergrand volgt. Deze wandel/klimroute duurt zo’n drie uur en is voor iedereen, jong (vanaf 12 jaar) en oud, een avontuurlijk feestje. Is het klimmen je goed bevallen, volg dan een cursus of ga mee op een meerdaagse klimtocht met Hemsedal Fjellsport.

Paardrijden, kanoën, vliegvissen

Behalve de ‘traditionele’ activiteiten zoals wandelen, fietsen en klimmen, kun je in het Hemsedal ook paardrijden door de bergen, kanoën op de bergmeren, een tocht maken met een hondeslede op wielen of leren vliegvissen wat echt een unieke belevenis midden in de natuur is.

Reizen naar Hemsedal
Als je graag met de auto er op uit trekt, kun je in Noorwegen veel zien in korte tijd. Ga dan aan boord van Color Line, de grootste cruisrederij van Noorwegen. Color Line biedt een scala aan overtochtmogelijkheden aan vanuit zowel het Deense Hirtshals als het Duitse Kiel. Meer informatie: www.colorlineferries.nl

Voor meer informatie over Hemsedal kijk op www.visitnorway.nl en www.hemsedal.com

Dit artikel is een advertorial die in samenwerking met Visit Norway is samengesteld.
Volg Salt op Twitter en FacebookWait for it...