Noord-Noorwegen: Land van het licht

Kan het voor jou niet lang genoeg licht zijn en ben je bovendien benieuwd naar het rauwe randje van Noord-Europa? Dan ben je in Noord Noorwegen aan de juiste kant van de wereld.Noord Noorwegen is een Arctisch zeeberglandschap dat gekenmerkt wordt door diepe fjorden, hoge bergen, eindeloze vlaktes voor de kust én natuurlijk de Noordkaap, het meest noordelijke puntje van Europa en dé uitvalsbasis voor Arctisch onderzoek en diverse poolexpedities. Bovendien is dit de plek waar de zomer de nacht tijdelijk verdrongen heeft. Je ziet de zon niet verder dan tot op de horizon zakken maar verdwijnen doet hij niet.
Noord Noorwegen ga je naartoe omdat je gek bent van een ruige, rauwe natuur die afgewisseld wordt met tal van romantische en authentieke (vissers)dorpjes. Overnachten in een authentieke vissershut behoort tot de mogelijkheden. Je vindt er een uitgebreid wandel- en fietsroutenetwerk. Populair onder de wandelaars is het schiereiland Varanger: een wijd, open landschap met plateau’s, richels, kloven en visrijke rivieren. Een super spot ook voor vogelliefhebbers. Volg de gemarkeerde routes of loop je eigen weg, dwars door het landschap en maak je eigen bivak onderweg. Liever letterlijk wat meer pieken en dalen? Dan zal Senja met zijn fjorden en steile bergen goed in de smaak vallen.
Kies je voor de fiets, dan is het eilandhoppen op de eilandengroep Lofoten, die verbonden zijn door bruggen en veerponten, een super avontuurlijke belevenis.Het noorden van Noorwegen is bovendien de plek om wild te zien. Vanuit Andenes, in het noorden van de Lofoten, kun je tussen mei en september op walvissafari. Op een uur varen vanaf Andenes kom je in hun leefgebied, de zogehete Bleik Canyon, een unieke omgeving en een ideaal leefklimaat voor de walvissen. Het spotten van de oceaanreuzen is hier vrijwel gegarandeerd. Onderweg zie je ook tal van zeevogels en zeehonden

Voor meer informatie over Noord Noorwegen kijk op www.visitnorway.nl en www.northernnorway.com

Reizen naar Noord Noorwegen:
Als je graag met de auto er op uit trekt, kun je in Noorwegen veel zien in korte tijd. Ga dan aan boord van Color Line, de grootste cruisrederij van Noorwegen. Color Line biedt een scala aan overtochtmogelijkheden aan vanuit zowel het Deense Hirtshals als het Duitse Kiel.
Meer informatie: www.colorlineferries.nl
Volg Salt op Twitter en FacebookWait for it...