Beam me up, Abdullah

‘Trekkies’ opgelet: als het goed is, wordt er volgend jaar in Aqaba, in Jordanië begonnen met de bouw van een 1,5 miljard dollar Star Trek Themapark dat naast entertainment ook als een model voor groene energie zal gaan dienen.“Star Trek gaat over het samenbrengen van werelden en over hoop voor de toekomst”, verklaart Liz Kalodner, algemeen manager van CBS Consumer Products, de keuze voor de populaire televisieshow die wereldwijd miljoenen fans – ‘trekkies’ – kent. Met geld van investeerders uit Amerika en de Golflanden en de steun van Koning Abdullah zelf, die ook nog eens een enorme Star Trek fan is, moet het park gerealiseerd worden. Als entertainment ‘seeker’ reis je in het park op verschillende manieren naar de 23e eeuw waarbij al je zintuigen zullen worden geraakt, met als hoogtepunt een meeslepende ‘real time’ ruimtevlucht. Maar naast de speelpret zal het park ook moeten dienen als model voor groene energie. ‘State of the art’-technologie en een een toekomstpaviljoen zullen bedrijven, studenten en bezoekers wereldwijd inspireren op het gebied van alternatieve energie.
En nu maar hopen dat de wereldwijde ‘Trekkie’-bevolking bereid is om zo’n commercieel park te steunen en er de reis naar Jordanië voor over heeft. Want wat er straks in dat park ook allemaal mogelijk is, in de ‘real world’ is teleportatie - beam me up – helaas nog steeds geen feit.

Via: HotelierMiddleEast
Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...