Uniek hardlooppark telt 180 km aan routes

Alpe di Siusi, Zuid-Tirol | 2-22 juli 2012

Hardlopen is al jaren een hit, trailrunning is hot en trainen op hoogte heeft een positief effect op de longen, het hart- en vaatstelsel en op de productie van rode bloedlichaampjes. Wil jij wel eens trainen met professionals? Loop dan mee in een unieke hoogtestage.Wie in staat is om zich zo’n 8000 aaneen geregen voetbalvelden voor te stellen, heeft een goed beeld van hoe groots de grootste bergweide van Europa, de Alpe di Siusi, ook wel Seiser Alm genoemd, in Zuid-Tirol, Italië is. In deze enorme bak ruimte, waar gemiddeld 300 dagen per jaar de zon schijnt, vind je niet alleen 350 km aan wandelroutes, maar ook een uniek hardlooppark met maar liefst 180 km aan (trail)running parcoursen: het Running Park Seiser Alm. Het ontstaan ervan is te danken aan een groep Keniaanse topatleten die in 2007 met hun trainingskamp op de bergweide neerstreken. Dat beviel zo goed, dat het idee ontstond het gebied ook te ontsluiten voor ‘gewone’ lopers. Bestaande parcoursen werden gemeten en van bordjes voorzien. Daarnaast werden er op verschillende plekken overzichtsborden met kaarten geplaatst. Het Running Park Seiser Alm was geboren. Sommige parcoursen zijn zelfs naar Keniaanse toplopers vernoemd.
De hoogte zorgt ervoor dat het Running Park Seiser Alm anders is dan andere hardloopparken. Acht routes liggen tussen 1800 m en 2200 m boven zeeniveau en twaalf routes tussen 900 m en 1100 m. Het leeuwendeel van de paden is niet-geasfalteerd en verkeersarm. Voor beginners zijn er vrij vlakke parcoursen maar ook licht geaccidenteerde routes. Voor gevorderde en prestatiegerichte lopers zijn er voldoende pittige paden met behoorlijke hoogteverschillen. Het uitzicht is op elke route even mooi. In totaal telt het Running Park Seiser Alm 180 km aan hardlooproutes.Deze zomer houden de Kenianen voor de zesde keer hun hoogtestage op de Alpe di Siusi. Van 2 t/m 22 juli 2012 zijn ze dagelijks op de berg te vinden, ter voorbereiding op de komende herfstmarathons. Wil jij van deze professionals leren, schrijf je dan in voor de Seiser Alm Running 2012 die op 22 juli wordt gehouden. Als recreatieloper kun je meedoen aan een ronde van 12,7 km. Onderweg kun je rekenen op tips van de Keniaanse hardloopkanonnen.

Download hier de pdf met meer informatie over de Seiser Alm Running

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zuid-Tirol - suedtirol.info

Volg Salt op Twitter en Facebook
Wait for it...