Mountainbiken in het hart van UNESCO Werelderfgoed

Ook voor mountainbikers zijn de Dolomieten een heaven, met Petrus aan de hemelpoort om je bandenspanning en je helm te checken. Eenmaal ‘binnen’ raak je snel én letterlijk in hogere sferen. Hoogtepunt is de Sella Ronda.


De Sella Ronda is een spectaculaire mountainbikeronde in de Dolomietenregio Selva Val Gardena: 58 kilometer lang, 4 bergpassen, 3000 hoogtemeters én 1 UNESCO Werelderfgoed. Het bergmassief Sella en Sassolungo als kloppend hart prijkt terecht op deze prestigieuze lijst. Reken op een keihard treffen met Cupido. Niet alleen vanwege de kuitenbijters en de adrenalineversnellers die de trails kenmerken, maar vooral ook door de uitzichten die je aan de realiteit doen twijfelen.Wie de Sella Ronda rijdt, passeert vier bergpassen: Passo Sella, Pordoi, Campolongo en Gardena die je met of zonder hulp van liften kunt bereiken. Wie ze allemaal met de fiets ‘piekt’ kan die dag 3000 hoogtemeters bij zijn persoonlijke palmares optellen. Wie gebruik maakt van de liften, houdt adem over voor boven bij de uitzichten. Je kunt de Sella Ronda op eigen houtje ontdekken, maar beter en leuker is het om met een gids mee te gaan die alle keukengeheimen van de route en de omgeving kent. De route is open vanaf 23 juni tot en met 16 september. Wie ‘m tegen de klok in rijdt is na 53 km weer thuis, met de klok mee heb je 58 km op de teller staan. De Sella Ronda is een rondje voor echte liefhebbers die naast uithoudingsvermogen de nodige skills op zak hebben. Check sellarondatour.com

Evenementen

De Sella Ronda route is inmiddels zo geliefd dat Sella ook dit jaar weer de hoofdrol speelt in drie belangrijke evenementen: Sella Ronda Hero, een mountainbikerace voor echte diehards op 23 juni waarbij je kunt kiezen uit twee afstanden: 82 km (4200 hoogtemeters) of 50 km (2600 hoogtemeters). Op 24 juni is het de beurt aan de wegfietsers die die dag exclusief recht hebben op het asfalt rondom het Sella massief. Iedereen kan zonder inschrijving aan de wegvariant meedoen. Later dit jaar vindt van 21-24 september de Eco Dolomites plaats. Behalve een congres en een festival kun je op de 23e ook meedoen aan een fietstocht rondom de Sella Ronda. Check sellarondahero.com en sellarondabikeday.com voor meer info over deze evenementen.

De Sella Ronda mountainbikeroute in vogelvluchtDit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zuid-Tirol - suedtirol.info

Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...