Fjell Noorwegen | Noord-Europa op het hoogste niveau

Deel 1: greatest hits of hiking

Bergtoppen, sneeuw- en ijsvelden die zo onrealistisch mooi en puur zijn dat je het gevoel hebt door een wereld te lopen waar photoshop net voor jou de deur achter zich dicht heeft gedaan. Maar ondanks de techniek waarmee we alles mooier kunnen maken, is er altijd nog iemand die het beter kan: Moeder Natuur, en ze was zo trots op haar werk dat ze er zelf ook maar is gaan wonen. Welkom in Fjell Noorwegen.


fotocredit: Fjell Noorwegen/Terje Rakke

In Fjell Noorwegen (fjellnorway.com/tour) vind je de meeste nationale parken, de hoogste bergtoppen en het grootste routenetwerk van Noorwegen. Cupido heeft hier dus vrij spel op iedereen met een actief en avontuurlijk hart. Je wordt gegarandeerd getroffen, of je nu wilt wandelen, fietsen, mountainbiken, raften of wat voor activiteit dan ook. Aangezien de mogelijkheden legio zijn, brengt Salt ‘The Greatest Hits’ in vier stappen onder de aandacht, te beginnen met hiken.


fotocredit: Hiking Besseggen/Morten Helgesen/Innovation Norway

In de nationale parken Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell kunnen tal van hikes worden gemaakt, die variëren van korte dagtochten tot meerdaagse tochten van hut naar hut. In Jotunheimen, dat verkozen is tot leukste bergsportbestemming van het jaar, vind je de Bessegen Trail die bovenaan de lijst van populairste wandeltochten van het land pronkt. Wandelend over een bergrug, word je links en rechts ‘ingepakt’ door posterlandschappen bestaande uit helblauwe bergmeren. De Bessegen Trail is 17 km lang en houd je 6-8 uur gevangen in een droom. Iets te veel van het goede? Op fjellnorway.com/tour hebben ze nog veel meer aanraders op wandelgebied voor je bij elkaar gezet, variërend van ‘meest populair’ en ‘korte wandelingen’ tot en met ‘wandelen met een gids’ en ‘meerdaagse tochten’. Op deze site kun je ook een filmpje bekijken van de Bessegen Trail.

Op visitnorway.com lees je meer.

Volg Salt op Twitter en Facebook

Wait for it...