Salt vakantietip: Fjell Noorwegen: Noord-Europa op het hoogste niveau

In Fjell Noorwegen vind je de meeste nationale parken, de hoogste bergtoppen en het grootste routenetwerk van Noorwegen. Cupido heeft hier dus vrij spel op iedereen met een actief en avontuurlijk hart. Je wordt gegarandeerd getroffen. Dit zijn ‘the greatest hits’ voor hikers.


fotocredit: Hiking Besseggen/Morten Helgesen/Innovation Norway

In de nationale parken Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell kunnen tal van hikes worden gemaakt, die variëren van korte dagtochten tot meerdaagse tochten van hut naar hut. In Jotunheimen, dat verkozen is tot leukste bergsportbestemming van het jaar, vind je de Bessegen Trail die bovenaan de lijst van populairste wandeltochten van het land pronkt. Wandelend over een bergrug, word je links en rechts ‘ingepakt’ door posterlandschappen bestaande uit helblauwe bergmeren. De Bessegen Trail is 17 km lang en houd je 6-8 uur gevangen in een droom. Iets te veel van het goede? Op fjellnorway.com/tour hebben ze nog veel meer aanraders op wandelgebied voor je bij elkaar gezet, variërend van ‘meest populair’ en ‘korte wandelingen’ tot en met ‘wandelen met een gids’ en ‘meerdaagse tochten’. Op deze site kun je ook een filmpje bekijken van de Bessegen Trail.

Lees hier meer over de mogelijkheden.
Volg Salt op Twitter, Pinterest en FacebookWait for it...