5 zonnige suggesties van Eliza

Boek met €50,- korting (op het hele aanbod)

Gebruik deze kortingscode: EZL2013_SALTNBR50
Boekingsperiode: 25.11.2013 t/m 15.12.2013
Vertrekperiode: 25.11.2013 t/m 31.10.2014

Actievoorwaarden: Niet geldig in combinatie met andere acties of op reeds gemaakte boekingen. Niet in te wisselen voor contanten.
Ga nu naar elizawashere.nl om het aanbod te checken!

Eliza was Here vond voor Salt 5 heerlijke locaties om te overwinteren:

Madeira, Casa do Calhau Grande
Terwijl ik in de ondergaande zon aan de rand van het negen meter lange zwembad lekker lig bij te komen van een middagje shoppen in Funchal hoor ik plotseling achter mij voetstappen.

Even later zie ik Eva, de eigenaresse van Casa do Calhau Grande, druk aan het werk gaan in haar moestuin. Ze is een groot natuurliefhebster met echte groene vingers, dat zie je direct. Met haar hart van goud doet ze er alles aan om het mij en de overige gasten naar de zin te maken.


Echt heel veel is daar trouwens niet voor nodig, want Casa do Calhau Grande, dat uit zes aparte huizen bestaat, vind ik op zichzelf al uniek. Alleen al de ligging: midden in de natuur, op een berg en 300 meter boven zeeniveau! Of je nu naar links of rechts kijkt, een spectaculair uitzicht op de zee heb je altijd. Dit, samen met de mooie tuinen gevuld met fruitbomen, kleurrijke en heerlijk ruikende bloemen en rust, maken dit plekje zo perfect en bijzonder. Het dichtstbijzijnde dorp is Arco da Calheta, dat hoort tot het stadje Calheta, waar ook het strand is. Vanaf mijn ligbed bewonder ik alle verrassende trucs die zeilers op het water uithalen om hun boot in de juiste richting te sturen. Een mooi schouwspel. De dagen daarna huur ik bij Eva een fiets om lekker op eigen houtje de omgeving te verkennen. Ik rij langs de kust, maak een lange tocht door de ruige bergen en zie overal bloemen!
Lees meer op elizawashere.nl

Andalusie, Casas Montejaque
Gemoedelijk, stijlvol en witter dan wit! Als ik het dorpje Montejaque binnenrij, kijk ik mijn ogen uit en voel ik direct nieuwe energie opborrelen. Wat is het hier mooi! Het dorpje ligt in een bergkom en de indrukwekkende bergen van Ronda steken prachtig af tegen de strakblauwe lucht. Verderop zie ik overal witte huisjes. Wat een contrast in kleuren. Ik stop even om enkele foto’s te schieten, want dit beeld wil ik koesteren en straks mee nemen naar Nederland. De stralende zon doet er nog een schepje bovenop en brengt mij direct helemaal in de typische sfeer van Andalusië.


Dat gevoel wordt nog sterker als ik bij Casa de Montejaque hartelijk word ontvangen door Cristobal, die als échte local niet raakt uitgepraat over Montejaque. In vloeiend Spaans vertelt hij mij alles over zijn ‘casas’ en dat de naam Montejaque eigenlijk ‘Lost Mountain’ betekent. Het maakt mij niet uit: ik weet nu al dat ik mij hier niet ‘lost’ ga voelen. Hij overlaadt mij met leuke tips voor activiteiten en uitstapjes. ‘Hou je van wandelen en paardrijden?' Ik lach, pak mijn bagage en besluit mijn appartement op te zoeken. Vanaf mijn terras heb ik uitzicht op de mooie tuin, het ruime zonneterras met ligstoelen en het zwembad. Zal ik nog snel even een duik nemen? Ik doe het toch maar niet, want de vele tips van Cristobal blijven maar in mijn hoofd zitten.
Lees meer op elizawashere.nl

Gran Canaria, Hacienda Buen Suceso
Toen Jorge me tipte over de Hacienda Buen Suceso aarzelde ik geen moment en vertrok naar Gran Canaria. Prima locatie, dacht ik: niet ver van het levendige Las Palmas met z’n barretjes en restaurants, vlakbij mooie plaatsen als Arucas en met volop mogelijkheden voor tal van buitensporten. Uitstekend voor een weekje weg.


Een week lang ben ik mezelf helemaal te buiten gegaan. Ik maakte wandeltochten over de vele ‘caminos reales’, ging mountainbiken over de (gelukkig goed geasfalteerde) bergweggetjes en toerde urenlang door woest, onherbergzaam landschap. Heerlijk om je hoofd tot rust te laten komen, maar mijn lijf was na een week wel moe!
Lees meer op elizawashere.nl

Lanzarote, El Caserio de Guim
Ik was door mijn goede vriend Paco uitgenodigd om een middagje te gaan vissen op zee. De zee rondom Lanzarote behoort tot de rijkste wateren o.a. dankzij haar tropische vissoorten. Op de boot raakte ik aan de praat met de avonturier Jesus. ‘Er worden zelfs wel eens kleine haaien gevangen’ en terwijl hij me de kneepjes van het vak leert vertelt hij me over zijn bungalows genaamd Caserio de Guime. ‘Kom anders vanavond bij me eten’ dan kletsen we door. Ik glimlach en weet niet hoe gauw ik het aanbod moet accepteren. ‘Maar mag ik dan ook even bij je Caserio de Guime kijken?’ ‘Uiteraard!’ en de lach van Jesus wordt groter. ‘Je mag er zelfs blijven als je wilt!’


Na een dag de zeewind door mijn haar komen we aan bij zijn trots. De drie aaneengeschakelde bungalows zijn het bezit van de familie en Jesus waakt over de kwaliteit. Ze zijn gebouwd in de 18e eeuw in de stijl van het eiland en al die tijd hebben ze hun karakter behouden. Gastvrijheid en kwaliteit zijn voor Jesus heel belangrijk. Als we samen ronddwalen over het terrein zie ik zijn perfectie, maar ook dat hij het snapt. Dat als je in een bungalow verblijft, je ruimte wilt en dan niet alleen binnen. Dat je lekker wilt zitten op een fijne bank in een rustieke woonkamer, wilt slapen op een goed bed en dat het in het huisje moet voelen alsof je thuiskomt. Met een sfeervolle en authentieke inrichting in de stijl van het eiland. Buiten is alles privé. ‘Vakantie is ontspannen’, zegt hij. En ik denk hetzelfde als ik kijk naar het privézwembad of naar de eettafel in de schaduw. Ik blijf hier, bedenk ik me en meteen denk ik aan wie ik kan uitnodigen om hier ook langs te komen. Ruimte genoeg!
Lees meer op elizawashere.nl

Tenerife, Casa la Malvasia

‘Wil het echte landleven van het eiland proeven, trek je dan terug in mijn luxe finca Casa Malvasia.’

Martin en ik genieten samen van de lekkerste wijnen van Tenerife in de schaduw naast de wijngaard. ‘Er worden heel goede wijnen op de Canarische eilanden geproduceerd’ en hij reikt me een glas La Malvasia aan. Whats in a name? Ik ruik de aroma’s, proef de zilte smaak en bedenk me: als de casa is zoals dit proeft, dan lust ik hier nog veel meer van! Ik sta te trappelen, maar schaam me ook een beetje. De bomen ruisen zacht, de lucht is strakblauw, die wijn: ik waan me al zo gelukkig. Maar Casa Malvasia, ik moet het zien!

Martin ontmoette ik een paar dagen daarvoor toen ik bij Hotel Rural el Patio in het noorden van het eiland verbleef en hem vertelde dat ik altijd op zoek ben naar onondekte plekjes. Martin nodigde me uit om naar het zuiden van het eiland te komen. ‘Ik ken een luxe paradijs en het is net klaar’, zei hij.

Ik neem nog een slok van de wijn. ‘We zijn vlakbij’ en Martin knipoogt. Dat ik héél dichtbij ben, ontdek ik als we een paar minuten later het terrein van Casa Malvasia oplopen. Heel kindvriendelijk komt er meteen bij me op. Ik val stil: paradise it is op dit landgoed van 80.000m2 met uitzicht op zee. De drie rurale huisjes liggen luxe en bijzonder te wezen in de zon. Villa’s moet ik eigenlijk zeggen, want wat zijn ze ruim! En de authentieke bouwstijl voegt er nog een dosis sfeer aan toe. ‘Wat je net proefde, komt van deze finca’ en Martin lacht om zijn eigen vooropgezette plan. De totale beleving ervaar ik hier. ‘Vroeger was de productie van wijn een onderdeel van handel van deze boerderij. Ik zag de vruchtbare grond en die traditie wilde ik weer in ere herstellen.’ Nu teelt hij, heel verassend, de Malvasia druif.
Lees meer op elizawashere.nl

Wait for it...