#WeekendHut: Lucid Stead

'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het hele land?' Wat ons betreft gooit Lucid Stead, een hallucinerend mooi kunstwerk in de Mojave Desert, hoge ogen.


Of de Amerikaanse kunstenaar Phillip K Smith III een diehard Sneeuwwitje-fan is weten we niet, wel dat hij een 70 jaar oude woonschuur heeft omgetoverd tot dit oogverblindend mooie pareltje. Geïnspireerd door het pure landschap en het magische ochtend- en avondlicht waarop Joshua Tree National Park iedere dag wordt getrakteerd, besloot Smith om een ode aan de woestijn te brengen. Hij deed dit door een vervallen schuur in een spiegelend jasje te steken waardoor het houten bouwwerk in het landschap lijkt te verdwijnen.


"Lucid Stead is about tapping into the quiet and the pace of change of the desert. When you slow down and align yourself with the desert, the project begins to unfold before you. It reveals that it is about light and shadow, reflected light, projected light, and change", aldus de kunstenaar.


De echte magie begint echter pas als de zon achter de horizon verdwijnt. Zonnecellen die overdag gulzig de brandende woestijnzon opslurpen, zorgen ervoor dat Lucid Stead 's avond in lichtelaaie lijkt te staan. Check royaleprojects.com voor meer info.

fotocredit: Steven King

Wait for it...