Weekendtips: Surf Expo Scheveningen + MTB-toertochten

Ook het komend weekend hoef je je weer niet te vervelen. Zo duiken waterratten de Scheveningse Lourdeskerk in voor de eerste Surf Expo van Nederland en zetten moddervreters hun tanden in een van de 17 MTB-toertochten die overal in ons landje worden georganiseerd..

Surf Expo
Zaterdag 4 en zondag 5 oktober wordt de Scheveningse Lourdeskerk omgetoverd tot het surfmekka van Nederland. Duik tijdens je Haagse bedevaartstocht onder in de spetterende surf lifestyle. Denk hierbij niet alleen aan surfproducten als boards, wetsuits en vinnen, maar ook aan mode (er worden sample sales gehouden), surfreizen en foto-exposities van surffotografen.Op het medische 'eiland' kun je bij keel/neus/oorartsen, een fysiotherapeut en een dermatoloog terecht voor info over surfgerelateerde aandoeningen. De surfmis wordt uiteraard omlijst met live muziek van surfbandjes, gastsprekers, modeshows, gratis workshops en een veiling. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd.

Waar: Lourdeskerk in Den Haag (Berkenbosch Blokstraat 9a)
Prijs: 3,50 euro
Info: www.surfexposcheveningen.nl, www.facebook.com/surfexposcheveningen.


Mountainbiketoertochten
Ben je het spuugzat om iedere keer hetzelfde mountainbikerondje bij jou in de buurt te fietsen? Zet dan je tanden eens in een mountainbiketoertocht die ieder weekend in de herfst en winter worden georganiseerd.
Zo staan dit weekend maar liefst 17 uitgestippelde rondjes door de mooiste bossen, heidevelden en duinen op het menu. Omdat de afstanden variƫren van 25 tot 100 kilometer komt echt iedere mountainbiker aan zijn trekken. Onderweg kun je vaak bij een koek en zopie-tent in de vorm van soep, stroopwafels of bananen bijtanken.

Waar: In heel Nederland, van Hattemerbroek (OV) tot Horst (L)
Prijs: van 3,50 tot 5 euro.
Info: www.ntfu.nl

Wait for it...