Deel je wandeltip en maak kans op de Keen Durand

Banjeren door de modder. Stampen in de plassen. Schoppen door het metersdikke bladerdek. Met de hagelnieuwe Durand van KEEN maai je alles voor je voeten weg. Wil jij kans maken op een paartje, deel dan je wandeltips met Salt. Jasper Doest, KEEN ambassadeur en natuurfotograaf, is hieronder begonnen. Wie volgt?

Foto: Jasper Doest Photography

Wandeltip: Wisentenpad, Kennemerduinen
“Ik heb iets met duinen. Ik weet niet wat het is. De ruigte, de uitgestrektheid en altijd aanwezige zee die door je haren waait. Het geeft mij echt het gevoel dat ik er even tussenuit ben. Vooral in het najaar, wanneer het aantal recreanten sterk afneemt, ben je echt even alleen in de natuur. Een van mijn favoriete duingebieden bevindt zich in de Kennemerduinen, een prachtig Nationaal Park midden in de Randstad. Hier werd onlangs in het Kraansvlak het Wisentenpad geopend. Een toffe trail met gevarieerd terrein, ideaal om mijn nieuwe KEEN Durands in te lopen. Vaak wandel ik het een paar keer, want dat maakt de kans alleen maar groter om de illustere bewoners van dit gebied tegen te komen. Dit is namelijk de enige plek in Nederland waar je de Europese bizon (Wisent) tegen kan komen. Deze met uitsterven bedreigde kolos kwam eeuwen geleden al in deze regio voor en is een aantal jaren geleden geherintroduceerd. Natuurlijk is er geen garantie dat je de dieren daadwerkelijk tegen komt, maar dat maakt het pad juist zo spannend.”

Lengte 1,4 km
Startpunt Bezoekerscentrum de Kennemerduinen in Overveen.
Info Wisenten.nl (download de kaart)


Over de Durand
De Durand is als premium hiker ontworpen voor maximaal comfort.
Kenmerken: waterdicht Nubuck leer, ademend mesh, geïntegreerde hiel cup, verwijderbare dual density voetbed, KEEN.DRY, Dual Compound rubber buitenzool en gemaakt in Amerika! Verkrijgbaar voor zowel voor mannen als vrouwen, in een mid en low uitvoering én in verschillende kleuren.

Kans maken?
Deel je ultieme wandeltip met Salt. Stuur een e-mail naar laura@getsalt.com. Beschrijf je wandeltip, leg uit waarom die bijzonder is en vergeet bovendien de praktische informatie zoals lengte, startpunt en website (voor meer info) niet. Wie nog een leuke after-walk-tip geeft, verdient extra punten. De leukste inzendingen worden beloond met een paar KEEN’s. Alle inzendingen worden later gedeeld met de Salt-lezers. Uiterste inzenddatum: 17 oktober 2014.

Wait for it...