Bergans Freeride Opening 2014

BAM! De eerste meter sneeuw in de Alpen is in the pocket, de pistebully’s ontwaken uit hun lange winterslaap, de liftsystemen beginnen weer te ronken en ook de Bergans Freeride Opening 2014 staat in de startblokken. Van 28 november tot 3 december wordt in het Franse Les 2 Alpes de opening van het ski en snowboardseizoen gevierd. Mis dit feestje niet.


De Opening is een beproefd concept dat al 21 jaar (!) op rij met groot succes door Sylvia Kirschenmann van Opvakantie.nl wordt georganiseerd. Lekker knallen door de sneeuw, nieuwe boards en ski’s testen, clinics volgen en ook ’s avonds is er altijd wel wat te vieren in het Franse bergdorp Les 2 Alpes. En dit jaar voor het eerst met een nieuwe hoofdsponsor, Bergans of Norway wiens opmars in de outdoorindustrie meer dan honderd jaar geleden, in 1908, begon met het patent op het draagsysteem van een rugzak.


Wat kun je verwachten?

Les Deux Alpes (1.650m - 3.600m)
Om te beginnen een super goede locatie met de hoogste pistes op de 100% sneeuwzekere gletsjer. Ideaal voor zowel beginners als gevorderden die kilometers willen maken, willen spelen en/of hun techniek willen opvijzelen. Als de condities het toelaten is er sneeuw tot aan het dorp (1650 m) en heb je een heerlijke long way home eer je weer beneden in het dorp staat.


Off piste clinics
De afgelopen jaren werd de Opening gezegend met bakken verse sneeuw waardoor alle deelnemers heerlijk buiten de lijntjes konden kleuren. Hopelijk dit jaar weer! Maar buiten de lijntjes kleuren vergt ook een aanpassing in de techniek én bovendien kennis van de gevaren die het terrein buiten de pistes kan opleveren.
Deelnemers aan de Opening kunnen rekenen op zoveel mogelijk snowboarden en skiën met elkaar, op (én buiten) de beste pistes, mét professionele freeriders die de deelnemers tegelijkertijd ook iets kunnen leren. Alles in het teken van (gecontroleerd) grenzen verleggen en genieten met elkaar van bergen en sneeuw. Dus schrijf je in voor de gratis off piste Clinics die door gediplomeerde berggidsen i.s.m. Bergans worden gegeven.

Test
Tijdens de Bergans Freeride Opening kun je gratis nieuwe freeride / off piste ski’s en snowboards testen van verschillende topmerken. Mocht je van plan zijn om deze winter nieuw materiaal aan te schaffen maar heb je nog geen idee van wat je zou willen kopen, dan is dit je kans om je definitieve keuze te bepalen. Vertegenwoordiging van de merken en MK Skiservice helpen en adviseren je hierbij.

Verblijf
Het verblijf wordt geheel op maat afgestemd. Zo kun je kiezen voor een basic appartement vlakbij de gondel of een kamer in Hotel le Sherpa op basis van halfpension. Houd je van iets meer luxe of kom je met een grote (vrienden)groep? Ook hiervoor heeft de organisatie diverse accommodaties .


De Bergans Freeride Opening in het kort
• Gratis clinics voor de deelnemers gegeven door de beste freeriders uit Nederland & België.
• Aandacht voor 'respect & safety' tijdens Avalanche awareness clinics
• Freeride test van materiaal 2014/2015
• Gezelligheid & apres ski
• Dagelijks vertoning freeride films

De Bergans Freeride Opening is inclusief
Overnachtingen, liftpas, uniek Event T-shirt en event extra’s zoals clinics (van basic tot vergevorderd), deelname Powder King / Queen wedstrijd, mystery clinics, freeride ski / snowboardtest, gezellige feestjes, een geweldige ervaring en kans op leuke prijsjes en goodies.
Prijs vanaf € 299,-

Voor boeken en meer informatie ga je naar opvakantie.nl

Bergans of Norway
Hoofdsponsor van de opening is Bergans of Norway, hèt outdoor merk uit Noorwegen, opgericht in 1908 door Ole F. Bergan. Bergans ontwikkelt technische en modieuze kleding geschikt voor alle outdooractiviteiten. Naast kwalitatief goede producten staat social responsibility hoog in het vaandel bij Bergans of Norway. Zo is het merk partner van bluesign®. waarin de merken samenwerken in het vinden van duurzame oplossingen. Daarnaast sloot Bergans zich als een van de eerste aan bij de European Outdoor Conservation Association (EOCA)

Wait for it...