The North Face Kalymnos Climbing Festival

Begin oktober was Salt aanwezig op het Griekse eiland Kalymnos waar The North Face het jaarlijkse internationale klimfestival sponsort. Met 2500 routes (voor elk niveau), een geweldige infrastructuur en een top klimaat heeft dit eilandje tussen Kos en Leros zich als hét klimmekka van de wereld op de kaart gezet. Een slideshow!Kalymnos is met een lengte van 21 km en een breedte van 13 km het op drie na grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep in de Oostelijke Egeïsche Zee. Op een heldere dag zie je de kust van Zuidwest Turkije met gemak liggen. Kalymnos maakte faam met het sponsduiken, de tijmhoning en de citrusvruchten. Sinds 1997 werkt het eiland zich letterlijk en figuurlijk omhoog als een van de beste klimbestemmingen. Geholpen door een fantastisch klimaat, ontelbare kalksteenwanden én de organisatie van het Kalymnos Climbing Festival dat inmiddels drie jaar op rij door The North Face is omarmd, trekt het eiland het hele jaar door klimmers afkomstig uit de hele wereld. Volgend jaar kun je in Salt magazine nog uitgebreid lezen over dit klimparadijsje maar als lekkermakertje toch alvast een paar foto’s van dit geweldige evenement en het eilandsfeertje. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke najaarsbestemming, of je nu wel of niet gaat klimmen, Kalymnos is een aanrader.

De credits voor de foto’s gaan naar Damiano Levati, Eddie Gianelloni, Matteo Mocellin en Natasha Bloemhard.

Wait for it...