Kei Boulderhal Amersfoort dit weekend open

Na maanden van keihard werken is het zaterdag 22 november eindelijk zover: Kei Boulderhal opent in Amersfoort zijn deuren! Maak kennis met deze creatieve klimsport door tijdens de openingsweek mee te doen aan talloze clinics en cursussen. Zelf klimmen is uiteraard ook mogelijk.


Kei Boulderhal, gevestigd in een voormalige spoorloods achter Amersfoort Centraal, is een klimparadijs van ca. 600m2 groot. De initiatiefnemers, Sven Verhoeven en Joost Hofman, willen met Kei een tweede huiskamer voor beginnende en ervaren boulderaars creëren.

Wat is bouderen?
Boulderen is klimmen, zonder touw, tegen lage wanden in een ruimte of op een grote rots of kei. Vallen mag, dikke matten op de grond liggen er om je val te breken. Het is mateloos creatief, je kunt het doen op de manier die bij je past, het is sociaal én je creeërt er een mooi lichaam mee. En dat is waarschijnlijk de grote aantrekkingskracht waardoor de bouldersport de laatste tijd op een breed publiek kan rekenen.

Locatie
De locatie van Kei Boulderhal ligt op 6 minuten loopafstand van station Amersfoort en is in 10 minuten met de auto te bereiken vanaf zowel de A1 en A28. De Wagenwerkplaats is een voormalige werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. Het terrein staat inmiddels voor een deel op de monumentenlijst. Het is een van de verborgen pareltjes van Amersfoort.


Wait for it...