Buit van de week: Bikila Evo WP

In 2013 presenteerde FiveFingers voor het eerst de ICETREK zool van Vibram door een man moeiteloos over spekglad ijs te laten lopen. Die ontwikkeling resulteerde in de eerste waterdichte schoen van Vibram: de Five Fingers Bikila Evo WP, ideaal voor hardlopen met blotevoetengevoel, óók in de winter. Bovendien geven we 2 paartjes weg.FiveFingers stond aan de wieg van het hardlopen op blote voeten dat, volgens het Italiaanse merk, de meest natuurlijke manier van hardlopen is. “Je landt op je voorvoet in plaats van op je hiel waardoor de enorme belasting op je gewrichten afneemt. Bovendien nemen kracht, wendbaarheid en stabiliteit toe en behoud je je lichaamsbalans beter”, aldus Vibram.
De trend kreeg wereldwijd gehoor en beïnvloedde de sport zoals nog nooit eerder was gebeurd. Om de voeten toch wat bescherming te bieden zonder het blotevoetengevoel aan te tasten, ontwikkelde Vibram het FiveFingers hardloopschoentje dat je als een neopreen sok om je voeten trok. Ook met deze ontwikkeling wist het merk wereldwijd de aandacht op zich te vestigen. Dit eerste model markeert het startpunt van een hele reeks FiveFingers hardloopschoenen met de Bikila Evo WP als nieuwste telg die begin 2015 in de winkels ligt.

De Bikila Evo WP is het waterdichte broertje van de Bikila Evo die al eerder op de markt kwam en speciaal ontwikkeld is voor fanatieke hardlopers die het hele jaar doorgaan.

Bikila Evo
Net als alle FiveFingers heeft dit model vijf tenen. De multicolor zool is flexibel, licht en opgebouwd uit een groot aantal anatomische noppen die de onderkant van de voet beschermen en voor een optimale grip zorgen. Daarnaast perfectioneren deze noppen de natuurlijke afrolling van de voet. Een zogenaamde EVA-boog volgt de contouren van de voet en reduceert het gewicht zonder de natuurlijke tred te beïnvloeden. Bovendien heeft de Bikila een ingenaaide PU binnenzool gekregen die de huid van de voeten optimaal beschermt bij langere hardloopsessies.


Aan de voorzijde van de tenen is een extra TPU bescherming aangebracht zodat zowel tenen als schoen tegen een stootje kunnen. De Bikila heeft een eenvoudige klittenbandsluiting die een perfecte pasvorm garandeert tijdens het hardlopen. Dankzij het gebruik van reflecterende materialen kun je ook in het donker veilig de weg op.

Bikila Evo WP
Voor wie zich niet laat weerhouden door regen, kou of gevaarlijke gladde ondergronden en bovendien het hele jaar door het gevoel van rennen op blote voeten wilt behouden, is de Bikila Evo WP een warme vriend. Uitgevoerd met een zool die de ondergrond grommend vastgrijpt en een waterdichte, super elastische 3-lagenstof - met eveneens een waterdichte rits - die tot aan de enkel voor warme, droge en blije voeten zorgt. De schacht is voorzien van een slijtvaste voering. Overige kenmerken zijn een zooldikte van 6,5 mm en een gewicht van slechts 150 gram. Prijs is € 179,95.


FiveFingers kunnen gewoon in de wasmachine en zijn verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen.

Winnen
Salt mag 2 paar van Bikila Evo WP weggeven, een paar voor mannen en een paar voor vrouwen. Benieuwd naar de prestatie van deze doorstampers en bovendien een believer van het hardlopen met blotevoetengevoel, stuur dan voor 19 november een leuke smeekbede naar laura@getsalt.com o.v.v. FiveFingers. Vergeet niet je schoenmaat en adres erbij te vermelden. De winnaars krijgen vanzelf bericht.

Ren naar FiveFingers.nl voor meer info of volg ze op Facebook

Wait for it...