Eilandhoppen in A’dam

Java-eiland, KNSM-eiland, Borneo-eiland, Cruquius-eiland, zelfs de meest verstokte landrot verandert in het Oostelijk Havengebied in een eilandhoppende Boudewijn Büch. Duik in de roerige eilandgeschiedenis door Het Einde van de Wereld audiotour te volgen.Nog geen twintig jaar geleden was het Oostelijk Havengebied de ruige rafelrand van Amsterdam. Dankzij de inzet van de voormalige bewoners – krakers, kunstenaars en studenten – is een groot deel van deze industriële wildernis aan de rand van het IJ omgetoverd tot een showcase van hergebruik.


Het Einde van de Wereld audiotour neemt je mee naar dit waterrijke stadshart. Geen suffe wandeling, maar een 75 minuten durende ontdekkingsreis die zelfs een puffende Büch had laten piepen van plezier. Terwijl je op de achtergrond interviews met oude bewoners, havengeluiden en liedjes hoort, kijk je je ogen uit in dit bruisende havenlandschap. Je download de Soundtrackcity-app voor € 4,49. Houd je je geld liever geld in je zak? Volg dan de uitgestippelde Van werkhaven naar woonstad (6 km) wandelroute, gratis en voor niks te vinden op hollandroute.nl.


Wait for it...