Kennis is macht

In 2007 startte de Brabantse surfer Rodney Westerlaken met Soul Surf Project Bali met als doel wees- en straatkinderen op Bali door middel van surfen bewust te maken van hun mogelijkheden. Nu wil hij deze kinderen ook bewust maken van het milieu. Rodney heeft € 500,- nodig om boeken te kunnen kopen. Help je hem mee? Elke euro telt.


Dankzij het werk van Soul Surf Project Bali hebben niet alleen veel wees- en straatkinderen leren surfen, maar hebben ze ook ontdekt wat eigenwaarde is, dat ze er toe doen én dat ze wel degelijk invloed hebben op hun eigen leven. Om deel te kunnen nemen aan de surflessen moeten de kinderen aan één voorwaarde voldoen: ze zijn verplicht een educatief programma te volgen dat ze leert om de natuur te respecteren. “Behoud van de natuur begint met begrip van hoe wij als mensen met de natuur zijn verbonden en hoe de elementen ervan onze levens kunnen beïnvloeden. Door kinderen hier al op jonge leeftijd bewust van te maken hopen we milieuproblemen al in de kiem te kunnen smoren”, vertelt Rodney. “We leren ze hoe ze de 3R’s (Reduce, Reuse, Recycle) in hun leven kunnen integreren. Ook laten we de kinderen meedoen met beach clean ups hier op Bali, met het terugzetten in zee van jonge schildpadden en leren we ze hoe je nieuwe producten kunt maken van afval.”

Om zijn doelen te realiseren heeft Rodney een goede boekencollectie nodig. “Met boeken kunnen we kinderen in een veilige omgeving kennis laten maken met milieuproblematiek. Bovendien kunnen we met een goede collectie boeken ook rondtrekken van weeshuis naar weeshuis om ter plekke kinderen te onderwijzen.

Om het benodigde geld (€ 500,-) bij elkaar te sprokkelen heeft Soul Surf Bali heeft het project ondergebracht bij de 1% Club, een do-good crowdfunding platform. Na 20 dagen campagne voeren en nog 28 dagen te gaan, heeft Rodney echter pas € 15,- opgehaald. Salt doet vandaag € 50,- in het zakje. Doe jij er ook een duitje in? Klik hier om te doneren.


Wait for it...