Kennis maken met Boulderen!

Boulderen is klimmen, zonder touw, tegen lage wanden in een ruimte of op een grote rots of kei. Vallen mag, dikke matten op de grond liggen er om je val te breken. Het is mateloos creatief, je kunt het doen op de manier die bij je past, het is sociaal én je creeërt er een mooi lichaam mee. Salt biedt in samenwerking met Monk Bouldergym Amsterdam en Eindhoven de kans om laagdrempelig kennis te maken met deze sport.Bij het boulderen gaat het niet zoals bij alpinisme of gewoon klimmen om de hoogte van het obstakel, maar vooral om het willen beklimmen van iets schijnbaar onmogelijks. En dat is waarschijnlijk de grote aantrekkingskracht waardoor de bouldersport de laatste tijd op een breed publiek kan rekenen. Boulderen is een sport waarbij techniek, kracht en uithoudingsvermogen samenkomen in één harmonieuze work-out. Het is een sport waarbij je weer in contact komt met lichaam en geest. Concentratie, creativiteit, uithoudingsvermogen en doorzettingskracht zullen uiteindelijk bepalen of je het boulderen leuk gaat vinden of niet.De vraag of boulderen met fitness te vergelijken is, kun je met ‘ja’ beantwoorden, alleen is boulderen veelzijdiger en creatiever. Daarnaast doe je bij het boulderen ook nog iets met je kop en verbrand je meer calorieën! Je traint je hele lichaam, maar de nadruk ligt toch wel op de buik-, rug-, en onderarmspieren. Van boulderen krijg je veel spieren, maar weinig vet. Doordat je heel je lichaam tegelijkertijd gebruikt, krijg je een mooi lichaam dat volledig in verhouding is.


Het woord ‘boulder’ komt uit het Engels en betekent zoiets als rots of kei. Nu ligt niet op iedere hoek van de straat een boulder, dus het boulderen gebeurt veelal op lage klimwanden, vaak boulderhokken genoemd, die te vinden zijn binnen de muren van de verschillende klimcentra in binnen-, en buitenland. Of in boulderen gespecialiseerde hallen zoals Monk Bouldergym.
De lage wanden zijn zonder touw te beklimmen en dikke matten op de grond liggen er om een eventuele val te breken. Op de wanden zijn vaak intensieve routes, ‘boulders’, uitgezet die in moeilijkheidsgraad van elkaar verschillen. Zo zijn er redelijk eenvoudige routes, maar ook zeer moeilijke en uitdagende routes. Het leuke is dat je naast de bekende routes (vaak in kleur uitgezet), je ook je eigen route kunt verzinnen en uitproberen. Geen route is te gek en het daagt je uit om je grenzen telkens weer wat te verleggen. Boulderen is puzzelen met gebruik van je eigen lichaam. Een ‘boulder’ leg je af in 6 tot 8, misschien 12 bewegingen. Maar als het lukt is de puzzel compleet, en daar krijg je een enorme kick van. Dat is het leuke van deze sport.

Kennismaken?

Voor € 20,- per persoon (i.p.v. € 35,-) kun je op afspraak een beginnersles nemen bij Monk Bouldergym in Amsterdam of Eindhoven. Dit is inclusief instructie en het gebruik van wrijvingsschoentjes en magnesiumpoeder.
De aanbieding geldt alleen bij minimaal 2 personen.

Na betaling krijg je een digitale voucher met een actiecode gemaild waarmee je je boulderles kunt verzilveren bij de door jou aangekruiste locatie.

Klik hier om je voucher te bestellenWait for it...