8 x ‘Straatvogels’ kijken

Wat zou je krijgen als je de geëngageerde graffitikunstenaar Banksy een week opsluit met Petersons vogelgids? Het werk van street artist ATM waarschijnlijk!


Sinds enkele maanden verovert de getalenteerde tekenaar zijn thuisstad Londen met reusachtige portretten van bedreigde Britse vogelsoorten. Als kind was hij al gefascineerd door de schoonheid van wilde vogels, maar het valt hem op dat veel van zijn jeugdvrienden zich steeds minder laten zien. Terwijl collega’s stoer hun tags op de wand spuiten, probeert ATM voorbijgangers nu dus wakker te schudden met hyperrealistische muurschilderingen van de watersnip, kerkuil, roerdomp, kievit of grote trap.

“Dieren, zeker wilde dieren, verdienen heel veel meer respect”, verklaart de kunstenaar. “We doen net alsof alle veranderingen in hun leefmilieu niet echt plaatsvinden, al is dat natuurlijk wel zo. Met mijn werk wil ik mensen inspireren om vogels, en de natuur in het algemeen, meer te helpen. Plant een heg, graaf een vijvertje of transformeer dat braakliggende terrein in de buurt samen in een gemeenschapstuin. Kleine acties kunnen een enorme impact hebben.”

Volg de zwerm op atmstreetart.tumblr.com of via @AtmStreetart op Twitter.Wait for it...