Weekendtip: Trap je een slag in de rondte

Slingeren over Noord-Hollandse dijken, verzuipen in een eindeloos polderlandschap of de zwaartekracht dollen in Limburgse heuvels. Als race- en toerfietser kun je je het komend weekend een slag in de rondte trappen door mee te doen aan een van de vijftien toertochten die de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) in samenwerking met lokale fietsclubs organiseert.Hoe werkt het? Ga naar de site van de NTFU, selecteer een provincie, kies een datum (van-tot) en het type toertocht dat je wilt fietsen, en druk tenslotte op 'Zoek Fietstochten'.

Vervolgens rijd je zaterdag- of zondagochtend naar de startlocatie, je betaalt een paar euro inschrijfgeld aan de organisatie, je springt op je zadel en volgt de pijltjes die aan lantaarnpalen, verkeersborden en bomen zijn bevestigd. Geen gehannes met kaarten of GPS. Geen wedstrijd, gewoon genieten.

Wait for it...