Filmtip: Live True

Alex Honnold (28) houdt er niet van om aan het lijntje gehouden te worden. De Amerikaanse rotsklimmer klimt namelijk de meest onmogelijke routes 'free solo', oftewel zonder touw. In Live True vertelt Honnold waarom hij liever big walls beklimt dan de maatschappelijke ladder bestormt.

Alex Honnold zet al sinds 2007 de klimwereld op zijn kop door ongezekerd tegen loodrechte rotswanden te klimmen. Beroemde routes die zijn klimmende collega's dagen kosten, raffelt Honnold in een paar uur af. Angst kent hij niet. "It’s easy not to be scared if you know you won’t fall.” Live True laat zien dat Alex zijn droom leeft. "I live in my van because climbing is everything to me. It's no sacrifice. I just follow my dream."

Dewar's White Label "Live true" / Alex Honnold from Mireia Pujol on Vimeo.

Wait for it...