5 x het voorjaar plukken

Vijf leuke tips - van de Utrechtse wildernis induiken tot Limburgse hemel bestormen - waarmee je dit weekend lachend de kwakkelende nazomer doorkomt.


1. DUIK DE UTRECHTSE WILDERNIS IN
Kanorondje(s) Vuntusplas, Loosdrecht. Kies uit 5, 8 of 20 kilometer. Start Vuntusstrand (Heulakker), Oud-Loosdrecht. Gemarkeerde route van Natuurmonumenten (5 km) met nummers op paaltjes en 2 kanoroutes (8 en 20 km) die dmv zeskantige bordjes worden aangegeven. Peddelen langs legakkers, weiden, door moerasbos en over het open water van de Loosdrechtse Plassen. Diverse kanoverhuurders aanwezig. Check: natuurmonumenten.nl en kanoweb.nl.

Belmonte NS-wandeling
2. LOOP HET VUUR UIT JE SLOFFEN
NS Wandelroutes. Een suffige aanduiding voor routes die dat allesbehalve zijn. Het ideale van deze routes is dat ze altijd beginnen en eindigen bij een station, zodat je gemakkelijk weer terug kunt reizen naar je startpunt. Kies uit 50 dagtochten, waarvan 6 tweedaagse tochten zijn. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Check www.eropuit.nl/wandelen voor het complete overzicht.


3. WAKE UP
Wakeboarden Down Under. Wakeboarden is super leuk om te doen. Bij Down Under in Nieuwegein kun je een rondje wagen aan de 720 meter lange kabelbaan die er in de Zuidplas van het recreatiegebied Laagraven ligt. Geschikt voor elk niveau. Kosten: € 19,50,- voor één uur, € 28,- voor twee uur. Huur wakeboard € 8,- voor één uur. De echte lefbak (of beter: ervaren wakeboarder) kan zich uitleven in het wakepark. Meer info downunder.nl


4. LIMBURGSE HEMELBESTORMERS
Mountainbiken in Limburg. De mooiste Nederlandse mountainbiketrails vind je in de enige echte Dutch Mountains, oftewel Limburg. Dankzij een uitgebreide routenetwerk van maar liefst 500 kilometer is dit een paradijs voor liefhebbers van dikke noppenbanden. Voor € 6,75,- haal je bij een van de lokale Limburgse VVV’s de kaart MTB kaart Zuid-Limburg, waarop 18 verschillende gemarkeerde (en onderling verbonden) routes staan. Meer info vind je op vvvzuidlimburg.nl.


5. HANG LOOSE
Suppen of windsurfen op Strand Horst. Een van de beste plekken om in Nederland de fijne kneepjes van het Stand Up Paddle boarden (SUPPEN) of windsurfen te leren is strand Horst, gelegen aan het Gelderse Wolderwijd. Parkeer je auto op de ruime pareerplaats bij het Telstar Beach Centre, huur een complete SUP- (€10,- per uur) of windsurfuitrusting (vanaf €12,50,- per uur) en ga het kniediepe water van het randmeer op. Bij Telstar kun je ook windsurf- (€50,- voor 2,5 uur) en kitesurflessen (vanaf €75,-) nemen. Surf snel naar telstarsurf.nl

Wait for it...