Featured New Product: Deejo mes

Als je bij zakmessen aan tabak pruimende opaatjes denkt, dan heb je nog nooit een Deejo mes in handen gehad. Licht als een veer sterk als een zwaard. En uniek! Daar zorg je namelijk zelf voor. Door je mes helemaal zelf samen te stellen, incl. een tatoeage op het lemmet, wordt jouw Deejo letterlijk een persoonlijk bezit. Bovendien geeft Salt 5 messen weg.

Zoals zo veel goede ideeën is ook Deejo. ontstaan uit noodzaak. Tijdens de korte affaire die de twee Franse levensgenieters, Luc Foin en Stérphane Lebau, met een restaurantmes hadden, bedachten ze Deejo: een uniek mes van superieure kwaliteit en een extreem laag gewicht waarmee ze alle voedingsproducten met de fijnste precisie konden snijden. Het duurde niet lang of het mes verhuisde van de keuken naar dagelijks gebruik. Niet alleen vanwege de kwaliteit maar ook omdat je het mes geheel naar eigen smaak kunt samenstellen waardoor elke Deejo een uniek exemplaar is. Easy to carry, to use, to make your own!


Make your own
Op de website my.deejo.fr. begin je met het kiezen van een van de drie basismodellen (15 gr, 27 gr of 37 gr). Vervolgens kun je kiezen uit een lemmet met een mirror of titanium finish en een handvat dat ‘naakt’ is of uitgebreid is met een houten (5 soorten) of gekleurde (8 kleuren) afwerking. Hierna kun je het mes nog verder customizen door een tekst (in 3 verschillende lettertypen) in het handvat te graveren en/of in het blad een tatoeage te laseren. Je hebt keuze uit 20 verschillende tatoeages, variërend van badass latino skull tot verleidelijke zeemeermin. Prijs: vanaf € 18,50.


Deejo Wood Juniper

Winnen
We hebben hier op de redactie 5 exemplaren van de Deejo Wood 37g Juniper liggen. De ongepimpte versie maar wel voorzien van een houten handvat en zo scherp dat een brood al bijna vanzelf uit elkaar valt zodra het mes erboven hangt. Wil jij je kans maken op een Deejo, doe dan mee aan de prijsvraag. Stuur laura@getsalt.com vóór 10 september een e-mail met wat er op jouw snijplank ligt. De vijf meest originele inzendingen worden beloond met een Juniper. Winnaars krijgen vanzelf bericht en meedoen is exclusief voor Salt-abonnees.

Wait for it...