3 Moddervette fatbike filmpjes

Fatbikes veroveren stormenderhand de mountainbikewereld. Dankzij hun extreme sloffen ploegen deze zwaargewichten moeiteloos door - of beter gezegd 'over' - ieder terrein, van mul zand tot diepe sneeuw. Dikke onzin? Bekijk hieronder deze drie moddervette filmpjes en beslis zelf.


Hoewel fatbikes eruit zien alsof ze net iets te lang aan een luchtpijp hebben gelurkt, zijn ze minder kolderiek dan hun uiterlijk doet vermoeden. Fatbikes ontstonden in de jaren '80 toen bikers tijdens de Idatarod - een 1600 km lange uitputtingsslag voor bikers, cross country skiërs en ultrarunners door de wildernis van Alaska - een manier zochten om over in plaats van door eindeloze sneeuwvelden te ploegen. Door zelfgefabriceerde velgen en (ballon)banden onder hun mtb's te monteren fabriceerden ze onbewust de eerste fatbikes.

DIY
Inmiddels heeft ieder zichzelf frespecterend mountainbikemerk een fatbike in het assortiment opgenomen en duiken vetbikes overal op, van oer-Hollandse stranden tot Afrikaanse woestijnen. Geen fatbike? Lola Bikes & Coffee organiseert iedere zondagochtend een Fatbike Experience in de omgeving van Den Haag. Check: lolabikesandcoffee.nl

Hieronder vind je drie filmpjes die je laten zien dat deze vetzakken verbazingwekkend veel in hun mars hebben. Enjoy the ride!Wait for it...