Terres Rouges, Frans mountainbikeparadijsje

De moddervreter die je hier naar beneden ziet denderen is Thomas Genon (21). De Belgische freerider ging begin dit jaar op zoek naar trails waar hij zijn noppenbanden de sporen kon geven. Tot zijn eigen verbazing vond hij een waar mountainbikeparadijs op slechts zo’n 50 kilometer ten noorden van de Zuid-Franse Riviera.


Het roestbruine landschap – door locals Les Terres Rouges genoemd – met zijn uitgedoofde vulkanen, okerkleurige single tracks en cirkelende roofvogels deden zijn vaste rondje in de Ardennen al snel verbleken tot een blubberig BMX-baantje. Ook een dirty mind dit najaar? Je vindt deze golvende speeltuin voor mountainbikers bij het Lac du Salagou, een zeven kilometer lang stuwmeer in het departement Hérault.DIY
Leef je uit op een van de acht routes die in dit gebied zijn uitgezet. Afstanden variëren van 4 tot 20 kilometer. Windsurfers, kitesurfers en kajakkers duiken het Meer van Salagou in. Meer info: destination-languedoc.nl, tourisme-lodevois-larzac.com.fotocredit: Christoph Laue / Red Bull Content Pool

Wait for it...