Najaarstip: Herfsttafelen in Oostenrijk

Dit najaar snoert de Oostenrijkse Millstätter See zelfs de grootse culinaire lekkerbek de mond. Reis af naar Karinthië en zet je tanden in een van de vier speciale 'herfsttafels' die lokale chefs voor je hebben bereid.


De Oostenrijkers geven de komende vier weken een compleet nieuwe betekenis aan het begrip haute cuisine. Vier restaurants aan de oevers van de Millstätter See schotelen je tijdens Herbsttafeln het beste uit de lokale cuisine voor. Denk hierbij een typische bergkost als Dampfnudel, maar ook aan een vergeten lekkernijen als kornoelje-kersen parfait.

Een overzicht van de tafels
• 3-10 oktober: Smakelijke landschappen
• 17 oktober: De boerentafel
• 24 oktober: De Salamanca tafel

Voorproeven doe je via millstaettersee.com. Hier vind je behalve de gerechten ook de exacte prijzen en de locaties van de vier eetfestijnen.

Wait for it...