Vintage ruimteposters van NASA

Ben je het winterweer ook zo spuugzat? Boek dan een vlucht naar Kepler-16b, 'het land van de twee zonnen'. Eén probleempje: je bent een paar honderd jaar onderweg. Om de pijn te verzachten ontwierp NASA drie tot de verbeelding sprekende reisposters. Beam me up!Kepler-16b is een van de drie 'reisbestemmingen' die staat afgebeeld op een serie vintage posters van NASA. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau lanceerde de posters om te vieren dat de Kepler Space Telescope eind vorig jaar zijn duizendste planeet (waaronder Kepler-16b) ontdekte.

“It feels like we’re living in the future, or science fiction is coming to life,” he said. “We thought it would be really cool to explore the characteristics of each planet through the context of travel,” aldus NASA.

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken was NASA niet aan het spacen toen ze de posters maakten: "We didn’t just make stuff up. There was a lot of back-and-forth with the scientists,” zegt NASA, “figuring out which exoplanets to choose, then noodling on what it would actually like to visit them.”Wait for it...