Boekentip: High Tide. A Surf Odyssey

“Omdat de wereld om ons heen meer en meer herrie produceert, wordt de zoektocht naar stille plekken op aarde voor mij steeds belangrijker”. Met deze uitspraak vat Chris Burkard (29), een van de meest populaire surf- en outdoorfotografen van dit moment, in een notendop zijn nieuwe fotoboek High Tide. A Surf Odyssey samen.


In het door Terra Lannoo uitgegeven fotoboek laat de surfende Odysseus met trots het resultaat van zijn jarenlange zoektocht zien: verlaten landschappen (Lofoten, Kamtsjatka), woeste kustlijnen (IJsland), eenzame golven (Alaska) en onbekende surfparadijzen (India). Burkard: “Voor mij is een foto pas echt goed als het beeld iets los maakt bij mensen.”


Het vuistdikke koffietafelboek – maatje stoeptegel (352 pagina’s dik, 2,24 kilo zwaar), maakte op ons in ieder geval een verpletterende indruk. Nieuwsgierig geworden naar deze avontuurlijke fotograaf? Neem een kijkje op Burkards populaire Instagram account (872.000 volgers).Bovenstaand artikel hebben we uit de laatste uitgave van Salt magazine - uit de rubriek Wildgroei - geplukt. Nog geen Salt? Surf dan snel naar www.getsalt.com/abonneren en haal de 148 pagina dikke inspiratiebom in huis.

Wait for it...