Strongher wil meer vrouwen op de fiets

Vorige week vond in Londen de lancering plaats van Strongher: een platform dat vrouwen wil inspireren om op de (race)fiets te stappen. Marianne Vos, een van de initiatiefneemsters, hoopt met Strongher zoveel mogelijk fietsende vrouwen met elkaar te verbinden.


Strongher wil fietsende vrouwen - van doorgewinterde professionals tot aarzelende beginners - een podium geven om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

"We willen de exposure van de professionele atleten verhogen en we willen amateurvrouwen het vertrouwen geven dat ze nodig hebben om te beginnen met racen en beginners om met wielrennen te starten. Dat gaan we doen door evenementen te ontwikkelen van profs tot beginners. Want we willen vrouwen inspireren om te gaan fietsen. Wij helpen ze door ze een podium te geven om zich te laten zien”, aldus Marianne Vos, een van de oprichtsters van de gloednieuwe fietscommunity.

Strongher zal zich de komende tijd zowel on- als offline profileren. Zo wordt www.strongher.cc langzaam maar zeker gevuld met leuke fietsverhalen, handige tips & tricks en een evenemtenkalender. Daarnaast heeft Strongher een app ontwikkeld (genaamd Strongher) waarmee je fietstochten kunt aanmaken. Door vervolgens andere vrouwen voor jouw tocht uit te nodigen creëer je binnen mum van tijd je eigen pelotonetje. De app is uiteraard uitgerust met een chatfunctie.

Wait for it...