Boekentip: Guerrilla Food

Alikruiken (zeeslakken) op het strand rapen. Berkensiroop (berkenboom) langs de kant van de weg tappen. Eekhoorntjesbrood (paddenstoelen) in het bos plukken. In Guerrilla Food beschrijft wildplukker Remco van der Leij hoe je ook zonder pinpas prima boodschappen kunt doen.


In Guerrilla Food (112 pag.) stroop je samen met Remco van der Leij naburige bossen, stadsparken, grasbermen en weilanden af. ‘Zoek, vind, eet’ is zijn motto. De praktische zoekkalender (rozenbottels kun je bijvoorbeeld tot november plukken) vertelt je precies wanneer je wat kunt plukken. Inclusief twintig leuke recepten, zoals het bereiden van een grasbermburger. Veel plukplezier.


Bovenstaand artikel hebben we uit Salt magazine - uit de rubriek Wildgroei - geplukt. Nog geen Salt? Surf dan snel naar www.getsalt.com/abonneren en haal de 148 pagina dikke inspiratiebom in huis.

Wait for it...