Doe mee aan Scream for Bibian

Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel vecht op dit moment voor haar leven. Voor de zevende keer in 15 jaar strijdt ze tegen kanker. Laat Bibian niet in de kou staan en doe samen met ons mee aan Scream for Bibian.


Nadat in 2001 Bibians rechteronderbeen werd afgezet, is in het LUMC te Leiden een paar weken geleden met succes een deel van haar rechterlong weggenomen. Bij Mentel werd vier keer eerder een kwaadaardige tumor uit haar longen verwijderd. Hoe lang het herstel gaat duren, is nog niet te zeggen.

Edwin Spee, de man van Mentel, is met Scream for Bibian een actie gestart om enerzijds zijn vrouw met alle mogelijke middelen te steunen en anderzijds geld in te zamelen om innovatie op het gebied van longtransplantatie te ondersteunen. Met behulp van een nieuwe technologie kunnen donorlongen vaker en beter ingezet worden om de honderden longpatiënten die Nederland jaarlijks kent, te helpen. Aan de actie, doen diverse bekende Nederlanders mee waaronder Guus Hiddink, Lobke Berkhout, Rintje Ritsma, Erben Wennemars, Bob de Jong en Kim Lammers.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat Bibian er niet alleen voor staat. Kom 29 november naar Loosdrecht (locatie/tijdstip volgt) en verbreek het wereldrecord schreeuwen! Laat merken dat je achter haar staat en schreeuw het uit. Schreeuw zo hard als je kunt, schreeuw Bibian haar longen en die van alle andere longpatienten schoon!Wil je meer doen?

1. Steun Bibian en help geld inzamelen voor innovaties bij longtransplantaties bij het UMCG. Met een zelfontwikkelde machine heeft het ziekenhuis afgekeurde donorlongen weer geschikt kunnen maken voor transplantatie.

2. Ben jij nog geen longdonor? Word nu donor op: www.wordookdonor.nl

Wait for it...