Stem op de meest duurzame ondernemer!

Ook dit jaar reikt Triodos Bank de Hart-Hoofdprijs uit aan de meest inspirerende ondernemer die met 'hart' en 'hoofd' een bijdrage levert aan een duurzame samenleving. Breng nu je stem uit op een van de onderstaande positievelingen en maak kans op een coole Roetz fiets.

Welke ondernemer gebruikt zijn hoofd en volgt zijn hart? Wie geeft een impuls aan een duurzame samenleving en inspireert daarmee andere durfals? Ook dit jaar reikt Triodos Bank de Hart-Hoofdprijs uit aan de meest inspirerende en vernieuwende ondernemer. De prijs, 10.000 euro, is te besteden om het bedrijf verder op te bouwen.
Bekijk hieronder de video's van alle genomineerden en breng je stem uit. Degene met de meeste stemmen wint uiteraard. De uitslag wordt bekend gemaakt op 19 mei 2015. Winnaars van de afgelopen jaren zijn fietsenmerk Roetz-Bikes, fair trade kledingwinkel Nukuhiva, Timmerfabriek De Verbinding en de Vegetarische Slager.De 6 genomineerden zijn:

Kytopia - Muzikale speeltuin in binnenstad Utrecht. Kytopia is een broedplaats voor muziek en een kweekvijver voor talent. Het is een trefpunt voor muzikanten van over de hele wereld, een smeltkroes van muziekstijlen en genres. Kytopia is opgericht door trompettist, componist en orkestleider Colin Benders, beter bekend als Kyteman.

"Een plek die alles kan zijn wat je als muzikant zoekt in het creatieve proces."


Biologische boerderij Schuttershof - een combinatie van een melkveehouderij, varkenshouderij, boerderijwinkel en bed & breakfast. Herbert Groeneveld ontwikkelde een innovatieve melkrobot. Hiermee is het mogelijk om in natuurgebieden en uiterwaarden zonder stal toch melkvee te weiden en te melken. Hij beheert op bijzondere manier stukken natuurgebied van Staatsbosbeheer met zijn melkvee.

"De koeien worden niet rustig voordat ‘hun’ melkrobot er ook is"


De Hallen - de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902-1928 in Amsterdam West, is een duurzame locatie waar media, cultuur, mode, horeca en ambachten samenkomen. De Hallen realiseert sociale verbinding tussen verschillende buurten, de Ten Katemarkt enerzijds en de Bilderdijkkade anderzijds.

"Mijn werkwijze is luisteren naar het gebouw en kijken wat het kan."


Klimaatgarant - ontwikkelt samen met gemeentes, projectontwikkelaars en bouwers energieneutrale woningen en woonwijken en geeft bewoners een garantie op nul energieverbruik. Daarnaast ontwikkelt Klimaatgarant eigen installaties voor warmte- en koudeopslag en voor het opwekken van elektriciteit door middel van zonne-energie.

"Binnen nu en drie jaar tijd worden alle woningen in Nederland energieneutraal gebouwd."


Vechtclub XL - een innovatieve en bruisende broedplaats voor creatieve ondernemers en bezoekers. Vechtclub XL is gevestigd in een voormalig magazijn en vernieuwd met hergebruikt materiaal en milieuvriendelijke oplossingen. Het biedt ruimte aan meer dan 100 creatieve ondernemers, waardoor het als een platform voor kruisbestuiving functioneert.

"Als je het hele collectief van de Vechtclub achter je hebt staan, kun je alles aan."


WVO Zorg - grote zorgorganisatie met 13 locaties in Zeeland. Werkt volgens Planetree waarin mensgerichte zorg centraal staat. De bewoners en verzorgers staan voorop. WVO Zorg creëert een helende omgeving waarin technologie in de duurzame gebouwen van WVO Zorg ondersteunend en besparend is.

"Je moet heel veel inleveren als je ouder wordt, en het is zo leuk als je weer wat terug kunt halen."

Check triodos.nl/hart-hoofdprijs voor uitgebreide informatie (stemmen kan t/m 17 mei).

Wait for it...